Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

La Xarxa 0-18 de Ciutat Vella celebra l’Aplec del Pas 2016

24/02/2016

El Parc de la Ciutadella va acollir ahir al l’Aplec del Pas 2016, la jornada d’activitats que reuneix l’alumnat dels centres de la Xarxa 0-18 de Ciutat Vella que el curs següent ha de passar a primer de secundària. Com cada any, la jornada es va iniciar amb una visita al Parlament i va seguir amb un conjunt d'activitats que enguany van tenir com a fil conductor les llegums.

La Xarxa 0-18 dels barris de Sant Pere, Santa Caterina, la Ribera i Gòtic va celebrar ahir al matí al Parc de la Ciutadella l’Aplec del PAS, l’acte més simbòlic del seu treball cooperatiu i en xarxa. Hi participa l’alumnat de 6è de primària i de 1r d’ESO de les escoles i instituts que formen part d’aquesta xarxa: les escoles Àngel Baixeras, Cervantes, Parc de la Ciutadella i Pere Vila i els instituts Pau Claris i Verdaguer.

Com cada any, es va iniciar amb una visita a primera hora al Parlament de Catalunya, on l’alumnat i professorat van ser rebuts per la seva presidenta, Carme Forcadell. La celebració es va traslladar després al Jardí de la Cascada del Parc de la Ciutadella, amb un esmorzar de convivència, i la presentació dels treballs que l’alumnat ha fet al voltant del fil conductor de l’Aplec del Pas d’enguany: les llegums, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de les llegums 2016.

A continuació, Mercè Massa, gerent del Consorci d’Educació, i la regidora del districte, Gala Pin, van adreçar unes paraules als 225 nois i noies que participaven en l’Aplec del Pas d’enguany. I la resta del matí, l’alumnat va anar passant pel conjunt d’activitats d’anglès, música i educació física que es van organitzar al voltant del tema de les llegums.

L’objectiu d’aquesta jornada, que es celebra per desè any consecutiu, és que els nois i noies de les diferents escoles de la Xarxa 0-18 que l’any vinent faran ESO a l’institut i els de primer d’ESO que ja hi estudien es coneguin i aprenguin junts a través d’un seguit d’activitats dirigides.

L’Aplec del Pas és fruit de l'esforç de coordinació i de treball del conjunt dels docents dels centres, amb el suport dels serveis educatius de Ciutat Vella i del Districte de Ciutat Vella, i la col·laboració dels amics i amigues grans del programa Èxit del Consorci d’Educació i d'exalumnes dels centres educatius.

 

Facebook Twitter Linkedin Pinterest Mail