Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

L'Escola Miquel Bleach, guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona 2015

04/02/2016

L’Escola Miquel Bleach ha estat guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona 2015 pel procés de transformació pedagògica que ha viscut amb la seva participació al projecte Tàndem. En l’edició d’enguany també han estat premiats l’associació cultural A Bao A Qu i el grup musical Za!, l’artista resident aquest curs a l’Institut Menéndez y Pelayo.

L'Escola Miquel Bleach ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona 2015 en la categoria d'educació pel seu procés de transformació del projecte pedagògic a partir de la integració de les arts com a eix vertebrador de l’aprenentatge. El projecte Tàndem ha permès convertir la complexitat del centre en un factor d’innovació.

L'escola participa en el projecte Tàndem des del curs 2012-2013 amb un partenariat amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), impulsat per la Fundació Catalunya - La Pedrera. En el marc d’aquest programa, que treballa per promoure i afavorir l’èxit educatiu, ha convertit l’art i el patrimoni artístic en una matèria transversal al currículum d’educació infantil i primària, que li ha permès transformar i introduir models pedagògics basats en el treball per projectes, l’educació de l’art i a través de l’art i la formació del professorat.

El jurat de la categoria d'educació del Premi Ciutat de Barcelona 2015, format per Gemma Carbó, Núria Sempere, Eduard Vallory, Carles Capdevila i Lluís Vallvé, li ha atorgat aquest guardó a l'escola per unanimitat.

 

Premis d’arts visuals i música per a l’associació A Bao A Qu i el grup Za!

En l'edició d'enguany dels premis Ciutat de Barcelona també han estat guardonats altres entitats o col·lectius relacionats amb el món educatiu de la ciutat. Per una banda,  l'associació A Bao A Qu, que desenvolupa els projectes Cinema en curs, Fotografia en curs i Creadors en residència a diversos centres educatius de la ciutat, ha obtingut el Premi Ciutat de Barcelona d’Arts visuals per les iniciatives desplegades durant l’any 2015 en aquests programes i per la seva contribució a la necessària relació entre l’educació, la creació i les arts.

Per altra banda, el premi Ciutat de Barcelona 2015 en la categoria de música ha estat atorgat al grup musical Za!, l’artista que està fent aquest curs 2015-2016 la residència a l’Institut Menéndez y Pelayo. El jurat li ha atorgat el premi pel seu treball Loloísmo, per la presentació que en van fer a la Fabra i Coats, per la tasca continuada en matèria pedagògica i de divulgació i per l’esperit obert i de col·laboració amb altres disciplines artístiques.

 

Adreçats a la creació, la investigació i la producció de qualitat

Des del 2001 l'Ajuntament de Barcelona convoca anualment els Premis Ciutat de Barcelona amb l'objectiu de guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen.

Amb aquesta finalitat es convoquen els premis següents: Agustí Duran i Sanpere d'Història de Barcelona; Arquitectura i urbanisme; Arts visuals; Assaig, ciències socials i humanitats; Audiovisuals; Ciències de la vida; Ciències experimentals i tecnologia; Circ; Cultura popular i tradicional; Dansa; Disseny; Educació; Gastronomia; Literatura en llengua castellana; Literatura en llengua catalana; Mitjans de comunicació; Música; Projecció internacional de la ciutat de Barcelona; Teatre, i Traducció en llengua catalana.

En l’edició d’enguany, a més dels esmentats, també han estat premiats, entre d’altres, el periodista Carles Capdevila (mitjans de comunicació), els Castellers del Poble Sec (cultura popular i tradicional), l’escriptora Najat El Hachmi (literatura en llengua catalana), l’escriptor Ricardo Piglia (literatura en llengua castellana), el productor de la pel·lícula Atrapa la bandera, Edmond Roch (audiovisual); la companyia de Circ Animal Religion (circ), l’espai de dansa La poderosa (dansa), etc.

L’acte de lliurament dels premis es celebrarà el proper dilluns, 15 de febrer, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. La cerimònia comptarà amb les actuacions de la cantant Dolo Beltrán, la companyia de dansa Brodas Bros i la poetessa Dolors Miquel. La direcció artística de l’acte anirà a càrrec de Magda Puyo i serà presentat per Txe Arana i Bruno Sokolowicz.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail