Torna

Es lliuren els certificats del DELF a l’alumnat de secundària i batxillerat en un acte a l’Institut Francès

29/10/2014

Una seixantena de nois i noies de 18 instituts del Consorci d’Educació de Barcelona i dels Serveis Territorials de Barcelona-Comarques va rebre ahir a la tarda el certificat DELF Scolaire (Diplôme d'Etudes en Langue Française), en un acte que es va celebrar a l’Institut Francès de Barcelona.

La seixantena de nois i noies d’ESO i batxillerat que ahir a la tarda van assistir a l’acte de lliurament del certificat del DELF Scolaire l’han obtingut després de presentar-se a la primera convocatòria que es fa d’aquesta prova adreçada a l’alumnat de secundària dels centres públics.

Les proves d’aquesta convocatòria, que va tenir lloc el passat mes de maig, han estat organitzades conjuntament pel Departament d’Ensenyament i I’Institut Francès. Hi van participar 500 alumnes de 128 centres educatius d’arreu de Catalunya, amb uns resultats excel•lents, ja que han estat aprovades per 499 estudiants.

En el cas del Consorci d'Educació de Barcelona i dels Serveis Territorials de Barcelona-Comarques, en aquesta convocatòria s’hi van presentar un total de 129 de nois i noies de 18 centres educatius.

 

Hi va participar l'alumnat de nou instituts de Barcelona

Cécilia Goloboff, agregada de cooperació lingüística de l’Institut Francès de Barcelona, va ser l’encarregada de presentar l’acte de lliurament dels certificats DELF Scolaire que es va celebrar ahir a la tarda. Hi van assistir una seixantena dels alumnes de secundària dels instituts del Consorci d’Educació i dels Serveis Territorials Barcelona-Comarques que van participar en la convocatòria del passat mes de maig per obtenir el DELF Scolaire, acompanyats de professors i familiars,

La cerimònia es va iniciar amb els parlaments d’Edouard Beslay, cònsol general de França a Barcelona; de Jordi Sabaté Peiró, subdirector general d'Ordenació Curricular del Departament d’Ensenyament; i de Montserrat Llobet Bach, directora dels Serveis Territorials de Barcelona-Comarques. Tots tres van felicitar els alumnes i van celebrar els excel•lents resultats que ha obtingut aquesta primera convocatòria a tot Catalunya. També van animar-los a continuar estudiant la llengua francesa i a matricular-se en algun dels centres que ofereixen la doble titulació batxibac, que cursen el currículum mixt batxillerat-baccalauréat.

En representació del Consorci d’Educació també hi van assistir Joan Cambeiro, inspector en cap adjunt de la ciutat; i José Luis Castel, cap dels Serveis Educatius del Consorci.

En la part central de l’acte, els estudiants que van assistir a l’acte, en grups, van pujar a l’escenari per rebre els diplomes acompanyats pel seu professor o professora de llengua francesa. En el cas de la ciutat de Barcelona, l'alumnat procedia de nou instituts de secundària: l’Institut Ausiàs March, l’Institut Ernest Lluch, l’Institut Icària, l’Institut Jaume Balmes, l’Institut Joan Fuster, l’Institut L'Alzina, l’Institut Les Corts, l’Institut Montserrat i l’Institut Sant Andreu.

Durant l’acte, que va finalitzar amb un aperitiu a l’entrada de l’Institut Francès, va tenir lloc l’actuació musical de Clara Garriga, estudiant de violí d’ESO de l’Institut Escola Oriol Martorell.

 

Un certificat reconegut a tot Europa

Un conveni entre el Departament d’Ensenyament i l’Institut Francès d’Espanya que va ser aprovat a principis d’aquest any 2014 ha permès a l'alumnat que cursa francès als centres catalans obtenir el DELF Scolaire. Amb aquest acord de col•laboració entre les dues administracions, el Govern vol promoure l’excel•lència en les llengües, fomentar l’estudi de més idiomes entre l’alumnat i potenciar el coneixement de la llengua francesa.

Les proves DELF escolar tenen quatre nivells (A1, A2, B1 i B2), que es corresponen amb el Marc Europeu Comú de Referència de les Llengües. El conveni internacional permet atorgar als alumnes examinats els títols equivalents als nivells A2 i B1 del marc europeu comú de referència. El títol que s’obté, el DELF escolar, l’atorga el Ministeri d’Educació Nacional de França i és un certificat reconegut a tot Europa.

 

Forta demanda dels centres catalans 

En aquest primer any de vigència s’han pogut inscriure a les proves fins a 500 alumnes d’educació secundària obligatòria i de batxillerat. De cara a aquest curs 2014-2015, donat el gran nombre d’alumnat que s’hi va mostrar interessat el curs passat, està previst oferir 1.500 places. Per aquest motiu es formarà a professorat de francès d’instituts catalans per d’habilitar-los com a examinadors oficials i així de poder atendre la forta demanda manifestada pels centres.

Els alumnes que vulguin inscriure’s per obtenir el certificat ho han de fer al febrer, i les proves tindran lloc el mes de maig. L’examen es durà a terme a centres públics d’arreu de Catalunya seleccionats per realitzar les proves.