Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

Es constitueix la Taula de coordinació dels recursos de suport escolar a Barcelona

18/07/2014

Liderada pel Consorci d’Educació, i impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, la Taula s'ha constituït aquest dijous, 17 de juliol, amb la participació de totes les entitats de la ciutat de Barcelona, públiques i privades, que ofereixen recursos de suport escolar a la ciutat. Es tracta d’un espai de coordinació institucional que es proposa, entre d’altres coses, crear un mapa de recursos de suport escolar, elaborar un diagnòstic per detectar necessitats no cobertes i dissenyar propostes de reordenament dels recursos existents.

La constitució de la Taula de coordinació dels recursos de suport escolar a la ciutat va tenir lloc ahir al matí a la seu del Consorci d’Educació. La taula està integrada pels representants de totes les entitats de Barcelona, tant públiques com privades, que ofereixen acompanyament educatiu a la ciutat més enllà de l’escola, fent deures, reforç o lectura per a l’èxit escolar.

La Taula està formada pel Consorci d’Educació, l’Institut Barcelona Esports, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), la Direcció de Serveis a les persones i territori de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Sant Andreu i Nou Barris, el Departament de família i infància, el Consorci de Biblioteques i el Consorci de Normalització Lingüística. També ha incorporat les entitats externes privades que actualment lideren projectes de suport educatiu a la ciutat, com el GREM-Universitat de Barcelona (Facultat de Pedagogia), la Fundació Jaume Bofill, la plataforma FEDAIA, el Casal d’infants del Raval, el Secretariat d’Entitats de Sants-Hostafrancs i la Bordeta, la Creu Roja, la Fundació La Caixa (programa CaixaProinfància), la Fundació Adsis, Càritas, la Coordinadora Mentoria per a la Inclusió, la FAPAC i els Salesians.

Els objectius principals de la Taula són conèixer els recursos de suport escolar existents a Barcelona (per crear un mapa de recursos) i la seva capacitat de cobertura de les necessitats de reforç escolar. A partir d’aquí es podran dissenyar propostes de reordenament dels recursos existents per millorar la cobertura de les necessitats i consensuar criteris per afavorir l’eficàcia del reforç escolar i la coordinació amb els centres educatius.

 

Antecedents: el Fòrum per a l’èxit escolar del PEC 2008-2012

El punt de partida de la constitució de la Taula són les experiències de coordinació que han existit a la ciutat i que han acumulat un coneixement i una pràctica de treball en xarxa. En concret, els antecedents es troben en el Fòrum per a l’èxit escolar del PEC 2008-2012, que va ser impulsat conjuntament per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) i el Consorci d’Educació de Barcelona. En el marc d’aquest fòrum es va constatar l’existència d’una gran diversitat de recursos de suport escolar a la ciutat, impulsats tant des de la iniciativa privada com des de les administracions publiques dedicats a combatre el fracàs escolar, distribuïts de forma irregular a les diferents zones de la ciutat.

 

 

 

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail