Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

L'Institut Ernest Lluch i el Col·legi Sant Miquel, premiats a l’App Contest del programa mSchools

10/06/2014

Les apps «Armari Virtual» i «Long School Upp», creades per alumnes de quart d'ESO de l’Institut Ernest Lluch i del Col·legi Sant Miquel, respectivament, es troben entre les sis aplicacions que van ser premiades divendres passat a l'App Contest, en el marc de la jornada de cloenda de l’assignatura Mobilitzem la Informàtica del programa mSchools que es va celebrar recinte del Tecnocampus de Mataró.

Com a premi, l’alumnat dels dos centres educatius tindrà la oportunitat de llançar la seva aplicació al mercat.

L’app «Armari Virtual», creada per alumnes de quart d’ESO de l’Institut Ernest Lluch, i l'app «Long School Upp», de l'alumnat del Col·legi Sant Miquel, es van presentar al públic divendres passat, 6 de juny, a  l’App Contest, impulsat per Mobile World Capital Barcelona, en el marc de la jornada de cloenda de l’assignatura Mobilitzem la Informàtica del programa mSchools, que es va celebrar divendres al TecnoCampus de Mataró.

Amb la celebració de la primera edició de l'App Contest, el programa educatiu mSchools ha reconegut les 6 millors apps dissenyades per alumnes de 4t d’ESO dels centres educatius catalans a l’assignatura Mobilitzem la Informàtica aquest curs 2013-2014. Juntament amb l’app «Armari Virtual» de l’Institut Ernest Lluch, i  l'app «Long School Upp» del Col·legi Sant Miquel, divendres van ser premiats els treballs «Estudis BCN», «Turisme Garrigues», «LifeBud’ i «DivertiApp».

En cas de l'aplicació per a mòbils «Armari Virtual», que han creat quatre alumnes de quart d'ESO de l'Institut Ernest Lluch, va rebre el premi en la categoria d'oci i ha estat dissenyada amb el programa App Inventor. Vol resolde quines peces de l'armari combinen sense necessitat d'emprovar-les, o quina roba triar en funció del temps fa o en quines botiqgues es pot comprar. En el cas de l'app «Long School Upp», dissenyat per un equip d'alumnes del Col·legi Sant Miquel, va ser guardonat en la categoria d'intercomunicació i és una aplicació que ofereix informació sobre els cursos i els horaris d'una escola de long.

 

Sis centres educatius de la ciutat entre els finalistes

La jornada va estar presidida per la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau,  i pel CEO de GSMA, John Hoffman, i va comptar amb la participació de més de 125 alumnes de quart d'ESO de tot Catalunya, els seus professors i professionals del sector. Entre els 25 finalistes hi havia els dos centres educatius premiats i quatre centres més: les escoles Virolai i Vedruna-Àngels i els instituts Salvador Espriu i Príncep de Viana.

En el marc de la celebració els nois i noies dels 25 equips finalistes van explicar el procés de creació i disseny del seu prototip. Per a convèncer al jurat del potencial de les seves aplicacions, els joves developers van haver de justificar també la funcionalitat i viabilitat dels seus projectes al mercat, fent ús dels coneixements sobre l’entorn empresarial i de negoci treballats a l’assignatura Mobilitzem la Informàtica.

El jurat de l’App Contest, que va valorar 5 dels 6 guardons dels premis, va estar format per John Hoffman, CEO de GSMA; Christopher Pommerening, cofundador d’Active Venture Partners; Xavier Bertolín, director de l’Àrea de Gestió Territorial i Acció Educativa de l’Obra Social ”la Caixa”; Simon Lee, fundador i CEO d’Incubio; Josep Valero, cofundador i director de Barcelona Loves Entrepreneurs; Patricia Remiro, manager d’Edutech Cluster; Pere Rosales, fundador i director de I?USUAL; Josep Fernández, vicedegà de promoció i comunicació de la UPC; Jordi Vivancos, cap de l’àrea TAC de la Generalitat de Catalunya; i Laurence Mourasse, general manager de GSMA Ltd. a Mobile World Capital Barcelona. El sisè premi va ser escollit per votació popular.

El premi per als equips guardonats és treballar amb professionals d’Inqbarna, Fewlaps i Slash Mobility per desenvolupar i llançar al mercat els prototips que han construït a les aules. A banda de l’oportunitat de desenvolupar les seves apps professionalment, els sis equips d’alumnes premiats i els seus professors van rebre un kit educatiu Kano amb tots els components per construir un ordinador i adquirir habilitats bàsiques de codificació i podran visitar de forma gratuïta Port Aventura.

 

Més informació: Sala de Premsa del Departament d'Ensenyament

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail