Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

L’art, fil conductor de l’Aplec del Pas 2013 de la xarxa 0-18 de Ciutat Vella

26/02/2013

El Parc de la Ciutadella ha acollit aquest matí l’Aplec del Pas 2013, la jornada d’activitats que any rere any reuneix l’alumnat dels centres de la Xarxa 0-18 dels barris de Sant Pere, Santa Caterina, la Ribera i Gòtic que el curs següent ha de passar a primer de secundària. A l’acte, que enguany ha tingut com a fil conductor l’art, hi han participat més de 250 persones dels centres, del servei educatiu i del districte de Ciutat Vella i del Consorci d’Educació. Ha comptat amb la presència del gerent del Consorci d’Educació, Manel Blasco, i de la regidora del Districte, Mercè Homs.

La jornada ha començat amb la tradicional visita al Parlament de Catalunya, on l’alumnat ha estat rebut pel diputat Josep Llull i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que han atès les preguntes que els hi feien els nois i noies des de les grades, que han estat relacionades amb temes d’actualitat com la crisi i les retallades

Com cada any, a continuació la celebració s’ha traslladat al Jardí de la Cascada del Parc de la Ciutadella, amb un esmorzar de convivència, i un seguit d’activitats simultànies (didàctiques, culturals i esportives). El  gerent del Consorci d’Educació, Manel Blasco, i la regidora del Districte, Mercè Homs, han donat la benvinguda a aquesta nova edició d'una jornada on es visualitza la tasca de coordinació, a tots nivells, que la xarxa realitza entre els centres de primària i de secundària dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera i del Barri Gòtic.

L’art, fil conductor de la jornada
En l’edició d’aquest any el fil conductor de la jornada ha estat l’art, amb una activitat central que ha permès visualitzar, en grans pòsters, la reproducció de 9 obres d’art que, com si fossin un puzle, han reunit els 9 fragments que havien pintat cadascuna de les 9 classes que participen en l’Aplec (una classe de cadascuna de les escoles lBaixeras, Cervantes i Parc de la Ciudadella i dues classes dels instituts Pau Claris i Verdaguer i de l’Escola Pere Vila).

Cadascun d’aquests grups havia triat la reproducció d’una obra en concret que havia dividit en 9 trossos iguals i que havia enviat a la resta dels centres de la xarxa sense desvetllar el secret de quina obra es tractava. Cada classe havia treballat en 9 grups de 2 o 3 alumnes que han reproduït un dels trossos, un grup el tros que s’han quedat de la seva obra i els altres els 8 trossos que havien rebut dels altres centres.

En el marc de l’Aplec s’han adjuntat els 9 de fragments de cada obra que han estat treballant les diferents escoles i s’ha pogut visualitzar el resultat final, que ha estat espectacular. Han estat obres molt diverses, d’estils i èpoques tan diferents com La collita (de Vincent Van Gogh), Pop Shop IV (de K. Haring), La platja de Sant Sebastià (de Joaquim Sunyer), la Galeria Cobi i un mural del Mariscal, L’arbre de la vida (G. Klimt), Les Menines de Picasso i els Nenúfars de Monet.
La resta del matí els nois i noies que participaven en l’Aplec han anat passant per la resta d’activitats, que ha combinat els jocs tradicionals (balls de bastons i cintes, jocs amb llengua anglesa) amb altres tallers de música i d’esports,...

Més de 250 persones de la comunitat educativa de la Xarxa 0-18
En l’Aplec del Pas d’enguany hi ha participat més de 250 persones dels centres, del servei educatiu i el districte de Ciutat Vella i del Consorci d’Educació, entre alumnat i amics grans, professorat, tutors, coordinadors pedagògics i caps d’estudis, les directores dels centres de la xarxa, tècnics del servei educatiu, del districte i del Consorci.

L’objectiu d’aquesta jornada, que es celebra per cinqué any consecutiu, és que els nois i noies de les diferents escoles de la Xarxa 0-18 que l’any vinent faran ESO a l’institut i els de primer d’ESO que ja hi estudien es coneguin i aprenguin junts a través d’un seguit d’activitats dirigides. L’Aplec del Pas és fruit de l'esforç de coordinació i de treball del conjunt dels docents dels centres, amb el suport dels serveis educatius i del Districte de Ciutat Vella, i la col·laboració d'exalumnes dels centres educatius.

 

 

Facebook Twitter Linkedin Pinterest Mail