Torna

L’orquestra multicultural “do d`Acords” mostra el seu treball en un concert al Caixafòrum

19/12/2011

Una setantena d’alumnes de 6è de primària de les escoles Mossèn Jacint Verdaguer i Carles I van interpretar divendres passat al Caixafòrum les seves pròpies creacions musicals en el marc del projecte de construcció d’una orquestra multicultural infantil i juvenil del Poble Sec.

Els nens i nenes que van actuar en el concert de divendres van estar acompanyats per músics professionals i instruments étnics de diferentes cultures del món, instruments de percussió i altres instruments d’un lutier professional: Ignacio Peres (Tabla), Victor Carol (Didgeridoo), Ravid Goldschmidt (Hang) i Angel Distefano (Lutier).

Projecte de creació musical “Un do d’acords”
L’actuació de divendres al Caixafòrum forma part del projecte de creació musical Un do d’Acords, adreçat a nens i joves de les escoles del barri del Poble Sec, que ha impulsat el músic i pedagog Pablo Pérsico, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Acsar.

Des de principis del 2011 un total de 120 alumnes de les escoles Mossèn Jacint Verdaguer, Carles I i de l’Institut Institut Consell de Cent del Poble Sec formen part d’aquest projecte que vol fomentar la transmissió de valors i el desenvolupament d’aptituds individuals a través de la pràctica y creació musical. El seu objectiu és constituir l’orquestra Infantil i Juvenil del Poble Sec, com a model socioeducatiu que contribueixi a la inclusió social, el diàleg multicultural i la cohesió del barri.

El concert de divendres és el segon que ofereixen els nens i nenes de 6è de primària de les escoles Mossèn Cinto Vergaguer i Carles I (el primer va tenir lloc el juny passat al mateix Caixafòrum), i va mostrar el treball que Pablo Persico està fent en concret amb l’alumnat d’aquests dos centres amb el llenguatge musical i els instruments de percussió. Tots els temes que van oferir en l’actuació del Caixafòrum han estat creats pels mateixos alumnes durant els assajos.

Per la seva banda, els alumnes de primer d’ESO de l’Institut Consell de Cent que participen en el projecte van oferir un primer concert el passat mes de juny a la Casa del Mar.