Torna

L’antic institut Sant Josep de Calassanç ja llueix el rètol amb el nom de Moisès Broggi

30/06/2011

Ahir dimecres 29 de juny va tenir lloc a la sala d’actes de l’antic l’institut Sant Josep de Calassanç, ubicat al carrer de Sant Quintí, núm. 32-50, l’acte d’homenatge al cirurgià Moisès Broggi en motiu del canvi de nom de l’institut. Els assistents van poder escoltar un Broggi emocionat i agraït per l’homenatge.

En un ambient acollidor i il·lusionat, el director del centre José Manuel Celorio va explicar breument la dimensió del canvi produït en el centre i els reptes de futur.

L’acte va comptar amb la presència de l’honorable consellera d’Educació, Irene Rigau, i el gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, Manel Blasco, que van dirigir unes emotives paraules a Broggi fent referència a la seva qualitat professional, el seu esforç social i la seva implicació amb Catalunya. També van tenir paraules de coratge i felicitació pel director del centre envers la nova etapa engegada.

 Els assistents van poder escoltar un Broggi emocionat i agraït per l’homenatge que va finalitzar amb una actuació musical i un piscolabis.

 

La reorientació de l’institut

El projecte de reorientació d’aquest centre es recolza en dos pilars. Per una banda l’institut ha ampliat la seva oferta educativa amb l’objectiu de ser un centre de referència dels ensenyaments postobligatoris a la ciutat, tant de batxillerat com de cicles formatius de la família sanitària, que s’han començat a impartir aquest curs.

Un segon pilar sobre el que gira el nou projecte de l’institut Broggi és donar resposta a les demandes de l’entorn, no tant pel que fa a la quantitat de places com de la qualitat de l’oferta educativa a la secundària obligatòria.

 

Moisès Broggi dóna nom a l’institut

Nascut a Barcelona l’any 1908 i llicenciat el 1931, s'especialitzà en cirurgia. Broggi fou metge de les brigades internacionals durant la guerra civil de 1936-39, i posteriorment féu una gran tasca assistencial. Durant aquest període va implantar un dels tres avenços mèdics ideats durant la guerra, els quiròfans mòbils. Membre de la Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona (1966), en fou nomenat president (1980). Entre d’altres guardons i reconeixements, l'any 1981 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi concedida per la Generalitat de Catalunya.