Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

L’Aplec del Pas 2010 reuneix l’alumnat de 6è de primària i de primer d’ESO dels centres de Ciutat Vella

23/02/2010

El Parc de la Ciutadella ha acollit aquest matí l’Aplec del Pas 2010, una jornada d’activitats adreçada a l’alumnat dels centres de la Xarxa 0-18 de Ciutat Vella que el proper curs passarà a primer de secundària. L’objectiu de la jornada és que els nois i noies de les diferents escoles de la Xarxa que l’any vinent faran ESO a l’institut i els de primer d’ESO que ja hi estudien es coneguin i aprenguin junts a través d’un seguit d’activitats dirigides. Ho ha fet possible l'esforç de coordinació i de treball conjunt dels docents dels centres.

La jornada d’avui tindrà continuïtat en un segon Aplec del Pas, l’Aplec petit, adreçat a l’alumnat que el proper any cursarà P3 i a les seves famílies. Està previst que aquesta segona jornada es celebri el proper abril i reuneixi els 211 nens i nenes de P2 de les tres escoles bressol i de P3 de les 4 escoles que formen part de Xarxa 0-18 de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera/Gòtic (Ciutat Vella).

En la jornada d’avui hi han participat 217 alumnes de 6è de primària i de 1r d’ESO de les 6 escoles i instituts que formen part de la Xarxa 0-18 de Ciutat Vella: les escoles Àngel Baixeras, Cervantes, Parc de la Ciutadella i Pere Vila i els instituts Pau Claris i Verdaguer.

L’Aplec s’ha iniciat amb un esmorzar al Jardí de la Cascada del Parc de la Ciutadella i la benvinguda institucional del gerent del Consorci d’Educació, Manel Blasco, i una visita al Parlament de Catalunya, on l’alumnat ha estat rebut pel seu president, Ernest Benach.

A continuació, i al llarg del matí, tots els nois i noies participants, en grups mixtes integrats per alumnat procedent de diferents centres i edats, han anat passant per un conjunt d’activitats simultànies que ha combinat els jocs tradicionals (falcons, policies i lladres, jocs en llengua anglesa,ball escocès...) amb altres tallers centrats en el reconeixement del territori, vinculats a la celebració de “l’Any Cerdà” (música, pintura...). En aquest sentit,  l'alumnat de cadascun dels centres havia dibuixat la façana del seu edifici perquè fos pintat per la resta de nois i noies en el marc d'una de les activitats programades.

Esforç de coordinació i de treball pedagògic
Darrera l’Aplec hi hagut un important esforç de coordinació i de treball pedagògic del conjunt dels docents de les escoles i dels instituts de la Xarxa 0-18, amb la col·laboració dels amics i amigues grans del programa Exit del Consorci d’Educació i d'exalumnes dels centres educatius. Més enllà de ser una activitat d'acompanyament del pas a secundària, l’alumnat treballa aspectes diversos relacionats amb les competències bàsiques.


Xarxa 0-18 Sant Pere, Santa Caterina, La Ribera/Gòtic
La Xarxa 0-18 de Sant Pere, Santa Caterina, La Ribera/Gòtic agrupa les escoles públiques d’educació infantil, d’educació primària i educació secundària d’aquest territori amb l’objectiu de sumar esforços i optimitzar recursos per assolir una oferta educativa coherent en aquest territori (“zona educativa”) que ajudi a augmentar la qualitat global de l'educació pública de l'etapa bàsica d’aquesta zona tot avançant en la millora dels aprenentatges i en la cohesió social i, també, per a aconseguir, a nivell de la zona, una oferta educativa equilibrada i cohesionada que eviti la desigualtat entre els centres i afavoreixi la col.laboració i la cooperació.

L’entitat, que va rebre el premi Catalunya Educació 2008, està integrada per 9 centres, més de 200 professors i altres professionals, plans estratègics, plans de millora, projectes d’innovació, USEE, plans d’esport escolar, programa Èxit, servei d’acollida, menjador i extraescolars.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail