Torna

Dia Internacional de la ciutat educadora. Jornades sobre Cultura i Educació a Barcelona

30/11/2023 Jornada

Enguany la celebració, el dijous 30 de novembre, del Dia Internacional de la Ciutat Educadora tindrà com a lema “La cultura, font de creació i aprenentatges a la ciutat educadora”.

El progrma s'estructura de tres moments, durant el matí i la tarda, amb formats i objectius diferents però complementaris. En primer lloc, i a partir de les diferents accions promogudes principalment, però no únicament, des de la iniciativa municipal, es vol promoure una reflexió general sobre quines qüestions cal tenir en compte a mitjà i llarg termini per continuar aprofundint en la relació entre els dos àmbits. 

En un segon moment, la presentació d’estudis i recerques al voltant de l’impacte que tenen alguns dels programes desenvolupats per agents i equipaments culturals i educatius de la ciutat ha de servir per començar a disposar d’algunes primeres dades i uns primers indicadors d’avaluació.

I, finalment, es vol generar un tercer espai d’intercanvi i contrast entre les iniciatives que permeten construir ponts entre el món educatiu, el món cultural i l’entorn més proper, sobretot als territoris de la ciutat on cal reduir la desigualtat en l’accés i la pràctica cultural dins el context de ciutat educadora.

La intervenció de la doctora Begoña Román, filòsofa i investigadora, servirà per cloure una trobada en què es vol fer visible la necessitat de continuar aprofundint en la vinculació entre cultura i educació en el context de ciutat educadora.

 

Organitza Associació Internacional de Ciutats Educadores
Horari de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores
Lloc El Born Centre de Cultura i Memòria
Plaça Comercial, 12
Més informació Web d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona