Torna

1r Festival de Circ i Educació

31/05/2022, 02/06/2022

Els dies 31 de maig i 2 de junt es podran veure diverses mostres a càrrec dels/les alumnes dels centres educatius del barri i els artistes que durant aquest curs han format part dels projectes Creadors EN RESiDÈNCiA i Caixa d’Eines.

Dimarts 31 de maig

  • 12 h Mostra TOP Circus – «Els alumnes màgics», a càrrec dels i les alumnes de 5è de les escoles Eduard Marquina i Concepción Arenal, acompanyats/des per els/les artistes Maria Padilla, Xavier Sisquella i Xavi Cervera, en el marc del projecte Caixa d’Eines. (Sala Posada en Escena).

Sinopsi

Al llarg del curs, els i les alumnes d’aquestes escoles han anat coneixent i treballant diferents disciplines del Circ com són l’acrobàcia aèria, els malabars i acrobàcia a terra i els i les professores de circ hem tingut l’oportunitat de compartir l’univers dels/les nostres alumnes i enriquir amb experiències conjuntes, la nostra feina com a artistes, creadors/es i formadors/es.

  • 13 h Inauguració de les instal·lacions fotogràfiques «Traç-pas», a càrrec de dels i les alumnes de l’Institut Joan Fuster, i «Mosaic», a càrrec dels i les alumnes de l’Institut l’Institut Josep Comas i Solà, del programa Creadors EN RESiDÈNCiA 2020/21. (Diversos espais de La Central del Circ).

Dijous 2 de juny

  • 12 h Mostra «Japi Môments», a càrrec de l'alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Barri Besòs, acompanyats per l’artista Lucha Emilia, en el marc del projecte Creadors EN RESiDÈNCiA 2021/22. (Diversos espais de La Central del Circ)

Sinopsi

Ens imagino en un escenari, la gent fent moltes fotos amb flaix. Crec que a l’escenari podrem ser qui vulguem i fer allò que desitgem: soc la directora i cantarem com les sirenes. Està tot a les fosques i, després, llums fluorescents, cordes i trapezis, colors i confeti per tot arreu. Portarem roba conjuntada i una mica extravagant, roba xula, fins i tot amb faldilla i un make-up tipus Eufòria. Amb un pot de pintura em pintaré la mà… Podríem expressar patiment o la realitat de les coses, podríem parlar de la frustració per la societat, com vol callar la nostra veu. Sortirà bé.

  • 13 h «Per a Tu per a Mi Par Ti Party», a càrrec de l'alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Josep Comas i Solà, acompanyat per l’artista Ileana Ortega, en el marc del projecte Creadors EN RESiDÈNCiA 2021/22(Sala Posada en Escena)

Sinopsi

Hem mirat cap a dins i, a dins, hem trobat una festa.
En aquesta posada en escena celebrem la vida: allò que som, allò que desitgem, els reptes que se’ns presenten, les dificultats que tenim, l’arribada de l’estiu… A la nostra festa no hi ha lloc per a la por ni la vergonya, només hi ha emoció perquè la vida sempre pot ser emocionant i divertida. La vida té moltes facetes.
Aquesta Par Ti party és la nostra cara més emocionant i sincera que us volem mostrar. Deixarà de ser només nostra i serà també vostra.

Organitza La central del Circ