Torna

Campanya de vacances 100% Estiu

Del 01/07/2021 al 31/08/2021
100% estiu

Barcelona ofereix una campanya de vacances d’estiu per a infants, adolescents i joves, equitativa, inclusiva i variada, amb una programació extraordinària d’activitats i d’equipaments oberts.

Aquest estiu del 2021, malgrat les mesures sanitàries que cal seguir per dur a terme les activitats d’educació en el lleure en el marc de la covid-19Obre en una finestra nova, ens trobem en una situació més favorable que l’any passat. Tot i així, la campanya “100% Estiu” es reprèn per dotar l’estiu d’una gran oferta d’activitats per a infants, adolescents i joves, amb l’objectiu d’afavorir el seu benestar físic i emocional, per promoure les seves oportunitats de socialització, i també per facilitar la conciliació de les famílies.

Els objectius de la campanya de vacances extraordinària del 2021 són els següents:

  • Promoure l’exercici del dret d’infants i adolescents al joc, al lleure, a la participació cultural i artística i a la pràctica esportiva incloent-hi, de manera molt especial, les persones amb discapacitat, les quals han patit especialment el període de confinament.
  • Promoure la igualtat d’oportunitats en l’accés al lleure entre els infants, adolescents i joves dels territoris més desafavorits de la ciutat procurant reduir les desigualtats d’oportunitats agreujades per la crisi de la covid-19.
  • Recuperar l’activitat física i esportiva i millorar la salut física i l’estat de forma dels infants, adolescents i joves, que pot haver empitjorat per la inactivitat pròpia del confinament.
  • Afavorir la recuperació i millorar la salut emocional dels infants, adolescents i joves, que es pot haver vist afectada pel llarg confinament, el dol, l’estrès i la por, la pèrdua de vincles i l’aïllament social.
  • Millorar els aprenentatges competencials perduts al llarg del tancament de les escoles i amortir el possible impacte negatiu de l’epidèmia sobre les desigualtats educatives.
  • Impulsar la digitalització i capacitació digital dels i les adolescents i joves a través de la divulgació de la tecnologia i la ciència de la fabricació digital.
  • Procurar benestar als infants per a l’inici del nou curs. Aconseguir que infants, adolescents i joves comencin el proper curs amb les motxilles més plenes de vivències positives d’estiu, una millor salut física i emocional, més vincles socials i comunitaris i més hàbits i competències i que puguin gaudir, així, d’una millor tornada a l’escola.
  • Facilitar la conciliació de la feina amb l’educació i cura dels fills i filles en un context en què moltes persones hauran de reincorporar-se després d’un ERTO o bé hauran de buscar una feina nova, amb la menys flexibilitat per fer dies de vacances que això implica.
  • Restablir la cohesió i millorar les habilitats socials d’infants, adolescents i joves en aquesta etapa de creixement, convivència i consolidació de valors.
  • Disminuir les despeses d’alimentació de les famílies que han vist reduïda la seva renda d’una manera sobtada, ja que la majoria de casals de la campanya de vacances d’estiu “T’estiu molt” inclou l’àpat del migdia.

Com a resultat, la campanya “100% Estiu” presenta l’oferta habitual de les activitats de vacances d’estiu per a infants i adolescents “T’estiu molt”; una programació extraordinària d’activitats als museus, als ateneus de fabricació, d’educació ambiental, específiques per a adolescents, etc. Així mateix, també s’obren equipaments com biblioteques, centres cívics i patis escolars durant tot l’estiu i s’ofereixen noves propostes d’ús d’espai públic amb especial atenció als barris més vulnerables.

Organitza Ajuntament de Barcelona
Més informació Consulta les activitats