Torna

Biennal Ciutat i Ciència

Del 08/06/2021 al 13/06/2021

Del 8 al 13 de juny, Barcelona tornarà a ser un gran espai per apropar la ciència i el coneixement a tota la ciutadania. La segona edició de la Biennal Ciutat i Ciència gira entorn de la idea dels límits i qüestiona el sistema alimentari actual, amb un programa extens que inclou més de 250 activitats i 300 ponents.

Moltes de les activitats de la Biennal Ciutat i Ciència giren al voltant dels límits del planeta, de la societat i de la mateixa ciència, i plantegen les conseqüències que traspassar-los pot tenir en les persones, la humanitat i el medi ambient.

Més de 250 activitats per apropar la ciència a la ciutadania

Enguany hi haurà més d’un centenar d’activitats programades per les persones comissàries i diverses organitzacions, 120 propostes de la Festa de la Ciència i 30 activitats de la +Biennal, propostes en paral·lel organitzades per entitats i equipaments de la ciutat.

Les activitats se celebraran en prop de quaranta espais repartits per tots els districtes de la ciutat, i inclouran debats, taules rodones i xerrades; sis sessions de cinema a la fresca amb debat; exposicions; la Nit de la Ciència, que se celebrarà l’11 de juny, i la Festa de la Ciència, que tancarà la segona edició de la Biennal Ciutat i Ciència.

Totes les activitats del programa compliran totes les mesures de seguretat. Els espais seran majoritàriament oberts; els aforaments, limitats, i totes les activitats, tret d’alguna, requeriran inscripció prèvia a través del web de la Biennal Ciutat i CiènciaEl període d’inscripcions s’obrirà el 25 de maig.

Personalitats i referents de la ciència

Durant la celebració de la Biennal Ciutat i Ciència hi passaran grans referents del món de la ciència i el coneixement, com ara el premi Nobel de la pau Ernest Kahan; la física i divulgadora Sonia Fernández-Vidal; experts en biologia com Donna Haraway, Michael Levin i Ron Weiss; la comissària Mónica Bello, o el geògraf Oriol Nel·lo, entre molts d’altres.

No hi faltaran tampoc físiques, historiadors, astronautes, biòlogues moleculars, cuineres, matemàtics, filòsofes, antropòlegs, economistes i divulgadores.

Organitza Ajuntament de Barcelona a través de l’Àrea de Cultura, Ciència, Educació i Comunitat, i l’Institut de Cultura de Barcelona
Horari Consulteu el programa
Lloc La Biennal se celebra majoritàriament en espais oberts, a l’aire lliure, a diferents districtes de la ciutat.
Més informació Web de la Bienal Ciutat i Ciència