Torna

Inspiraciència: Relats d'inspiració científica

Fins al 13 de juny Concurs

Inspiraciència va néixer l’any 2011 amb el desig d’unir ciència i literatura per fomentar la creativitat i un apropament diferent al pensament científic. Al certamen, s’hi poden presentar relats curts d’un màxim de 800 paraules en dues categories: la jove (de 12 a 17 anys) i la d’adults (a partir dels 18 anys). Es poden presentar en castellà, català, gallec o eusquera.

Us animeu a convertir un teorema, una fita científica, un dilema tecnològic en una història de ficció?  Atreviu-vos a saltar de la ciència a la ficció i a mostrar-nos la recerca científica amb els vostres ulls. Serà una bona experiencia!

El termini per a presentar els relats s’acaba el 13 de juny.

Premi especial per als centres educatius. Enguany, com a novetat, s’introdueix el premi especial “De ciències i de lletres”, al qual podrà optar el professorat que hagi promogut la participació de seu alumnat amb com a mínim un relat a la categoria Jove del concurs. El premi serà una experiència relacionada amb el procés de creació d’un dels espectacles ideats per a la gala d’Inspiraciència. La companyia de teatre mostrarà als alumnes el procés de creació d'una peça teatral en la qual han hagut de treballar i posar en escena conceptes científics dels relats guanyadors. També hi ha la possibilitat de treballar amb els alumnes, en forma de taller, alguna de les peces representades en una de les gales d’Inspiraciència.

Inspiraciència compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació i el suport continuat de nombroses entitats culturals i científiques. Està impulsat des de la Delegació del CSIC a Catalunya amb la col·laboració de la Vicepresidència Adjunta de Cultura Científica del CSIC i de moltes persones de les delegacions i instituts del CSIC a tot l’Estat espanyol. Les següents entitats també donen suport al certamen: Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès; Escuela de Escritores; Asociación de Escritoras e Escritores en Lingua Galega; Editorial Galaxia; Euskal Etxea -Centre Cultural Barcelona; Elhuyar Fundazioa; Mètode-Revista de Difusió de la Investigació de la Universitat de València; Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; Investigación y Ciencia; Biblioteques de Barcelona i Eferveciencia- Radio galega.

Organitza Projecte impulsat pel CSIC
Més informació Web d'Inspiraciència