Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Agenda

Torna

Visites en femení per a escoles de primària al superordinador MareNostrum

31/07/2019

El Barcelona Supercomputing Center (BSC) ofereix visites al superordinador MareNostrum a aules de tercer a sisè de primària de Barcelona per explicar als més petits què són i per a què serveixen els superordinadors de forma lúdica i en femení.

Són visites de dues hores de durada amb vuit jocs perquè els més petits aprenguin què és un superordinador, per a què serveix, qui el fa servir i els conceptes bàsics del món de la computació.

De la mà d’educadores “científiques”, els alumnes entenen què vol dir programar i donar instruccions a un ordinador, juguen a simular el fons marí i posen a prova les avantatges del càlcul en paral·lel, que és el mètode que utilitzen els superordinadors per obtenir resultats de manera més ràpida. També descobreixen la importància de les dades per comprendre el nostre entorn, la connectivitat i l’eficiència energètica.

Aquestes visites formen part del projecte de divulgació científica “Som investigadores”, amb el qual des del BSC volem contribuir a augmentar l’interès de l’alumnat per les matèries STEM (acrònim en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) i, de manera molt especial, el de les nenes.

Combatre la bretxa de gènere en el camp cientificotècnic és un dels objectius d’aquest programa, que duem a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Durant el primer curs (2018-2019), oferim places per a 6.000 alumnes de tercer a sisè de primària de la ciutat de Barcelona. Una visita plena de jocs us espera!

Demana la teva visita aquí: visitesprimaria@bsc.es

 

Organitza Barcelona Supercomputing Center i Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS)
Horari Visites concertades
Lloc Carrer Jordi Girona, 29-31
Més informació Web del BSC
Facebook Twitter Linkedin Pinterest Mail