Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Agenda

Torna

VII Jornades d'artteràpia en salut, educació i comunitat 2015

08/05/2015, 09/05/2015 Jornada

Les Jornades s’inauguraran els propers 8 i 9 de maig de 2015 al Centre de Cultura Contemporània Barcelona (CCCB) amb la presència de la Degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Sra. Núria Carrera i Comes, i el President de la Diputació de Barcelona l'Il·lm. Sr. Salvador Esteve i Figueras (vegeu programa). Després les Jornades s’aniran desenvolupant en diverses seus fins a la seva cloenda oficial a Olot el dia 6 de juny amb la presència de la Consellera d'Ensenyament, la Hble. Sra. Irene Rigau i Oliver.

GREFART organitza aquestes Jornades per setè any consecutiu amb l'objectiu de donar a conèixer què és l'Artteràpia i què pot oferir als diferents col·lectius de professionals en el camp de la Sanitat, de l'Educació i del treball Social i Comunitari.

L’Artteràpia treballa integralment amb la persona, amb la seva singularitat. No importa les dificultats que pugui tenir. És la persona i no el seu símptoma o circumstància vital (edat, condició social i econòmica, origen, cultura, etc.) la que troba cabuda i sosteniment en el marc artterapèutic en la recerca de les seves capacitats, de les seves potencialitats. Les dificultats emocionals, de conducta i d’aprenentatge, les necessitats especials, les situacions de violència i de desestructuració familiar, la immigració i la integració social, les dependències a tòxics, a les pantalles. Les dificultats en la salut, siguin d’origen psicosomàtic o hereditari, els processos terminals de l’existència... En tota circumstància trobem a la persona amb les seves capacitats per viure dignament i de manera creadora la seva existència.

L’Artteràpia té per objecte la integració emocional en la persona mitjançant l’actualització de les seves capacitats creadores. Disposa un treball caracteritzat per les produccions desenvolupades en medis i materials artístics i pels procesos de comunicacció i el vincle.. D'això se'n deriven beneficis en àrees vitals de l'humana experiència com la salut i la salut mental, l'educació, la integració social i comunitària i el desenvolupament del potencial humà.

Organitza Grefart Associació Professional d'Artterapeutes
Horari Vegeu programa
Lloc Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB
Montalegre, 5, 08001 Barcelona
Més informació Web de la jornada
Facebook Twitter Linkedin Pinterest Mail