Consorci d'Educació de Barcelona
Programa èxit

Grumet-Èxit

Hissar veles, identificar les parts del vaixell, interpretar el litoral mentre es navega, participar de la vida a bord, investigar l’estat ambiental del mar, treballar en equip... Els alumnes lleven amarres per embarcar-se en el programa educatiu Grumet Èxit: aprendre a través de la navegació tradicional.

A bord del Far Barcelona, el Far Barceloneta o el Far de Cabrera, la tripulació és l’encarregada d’impartir les sessions de formació que inclouen tant aspectes teòrics com pràctics relacionats amb la navegació. Tenint el vaixell com a «aula flotant», els alumnes aprenen conceptes relacionats amb el currículum escolar però aplicats a un context real, ja que s’integren en les feines diàries i en la vida a bord, i col·laboren braç a braç amb la tripulació.

Els aprenentatges teòrics a bord del vaixell es complementen amb dues sessions llargues de navegació i, finament, amb una prova d’avaluació.

 

Vídeo Grumet Èxit, una porta al futur

Entitat

Museu Marítim de Barcelona

Av. de les Drassanes, s/n, 08001 Barcelona
933 42 99 20

Bloc del Grumet Èxit

El Departament d’Educació del Museu Marítim de Barcelona fomenta i difon la cultura del mar, mitjançant la promoció i el desenvolupament de projectes i activitats que tenen en el mar i el litoral l’element transmissor, impulsor i generador, no tan sols de coneixements, sinó també de valors. Per mig del programa Grumet-Èxit, acosta  la navegació a vela tradicional a joves estudiants d’ESO i divulga el coneixement del mar a través del programa educatiu Entorn al Mar.