Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Suport educatiu i recursos

Després dels atemptats...parlem-ne

Iniciem un nou curs escolar després dels atemptats que van tenir lloc a Barcelona i Cambrils el passat 17 d’agost. Els tràgics successos han estat molt presents als mitjans de comunicació i a les converses de les famílies.

De cara a poder-ne parlar com a comunitat educativa, el Consorci d’Educació de Barcelona us ofereix un seguit d’orientacions i recursos per aquest primer moment del curs, que s’anirà ampliant pròximament.

Oferim també dos escrits institucionals que podeu compartir en els espais formals (claustre, reunions de famílies, web) de l’inici de curs:

. Declaració institucional del Consell Escolar Municipal de Barcelona, PDF
. Carta de Mayor Zaragoza al professorat de Barcelona, PDF

El centre educatiu, un espai de normalitat

En la mesura  que comencem l’activitat escolar en un marc de normalitat, contribuïm que el centre educatiu esdevingui un espai de seguretat per als nostres  infants i joves. En aquest sentit hem de fer esment a molts projectes en educació en valors que els centres duen a terme, i que en aquests moments són molt necessaris.

 Com i quan en parlem a les aules

El centre educatiu és un lloc per poder expressar i escoltar les vivències i els sentiments en un marc de tranquil·litat i respecte. En el cas dels més petits i petites és convenient tenir present la seva  necessitat, i que sigui aquesta el motor  per parlar-ne. 

 

Els adults tenim la necessitat de parlar-ne i saber-ne més

Selecció d’articles  per reflexionar i comprendre la complexitat del fenomen:

 

Estereotips i prejudicis

En el centre educatiu hem de poder parlar-ne amb llibertat, un marc que ofereix l’oportunitat de treballar prejudicis i estereotips no fonamentats.


Pel·lícula: Azur i Asmar

Per treballar la interculturalitat, l’acceptació de l’altre, la col.laboració entre les cultures. L’autor posa de manifest la necessitat de promoure l’apropament entre persones.


Curtmetratge: Think for Yourself

Aquest curtmetratge ens presenta a un home que sense saber-ho, es converteix en una víctima dels prejudicis i estereotips.


Curtmetratge: Visita mèdica

 

La Cultura de la pau

El centre educatiu és un entorn  idoni per a fomentar  la cultura de pau i la resolució positiva de conflictes, promoure  els drets humans, l'anàlisi de conflictes i dels processos de pau, l'educació per la pau, el desarmament i la prevenció dels conflictes armats.

 

Per ampliar orientacions i recursos

 

 

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail