Suport educatiu i recursos

8 de març, dia internacional de les dones treballadores

Des del Consorci d’Educació ens volem sumar a la jornada del 8 de març que reivindica la igualtat de tracte per a les dones. Des del camp educatiu tenim la responsabilitat de posar les bases per transformar una realitat encara molt desigual, arrelada en una cultura patriarcal. En aquet sentit la coeducació esdevé un camí per assolir un món millor.

Eduquem amb perspectiva de gènere i "El blog del 8 de març"

Des de l'Àrea d'Innovació, programes i formació del Consorci d'Educació de Barcelona aprofitem la diada del 8 de març per impulsar la sensibilització envers les diverses situacions de discriminació que encara pateixen les dones per raó de gènere.

No es tracta de limitar a aquesta data el compromís del món educatiu envers la igualtat i la no discriminació, sinó que ho entenem com un moment per activar i nodrir amb recursos nous i/o actualitzats que donin suport a la tasca docent i interpel·lin a la reflexió educativa amb perspectiva de gènere “perquè cada dia és 8 de març”.

El bloc del 8 de març

Manifest: Juntes som més!

Avui, 8 de març, les dones de tot el món estem convocades a la VAGA FEMINISTA per a mostrar que si les dones ens aturem molts espais de la vida quotidiana també s’aturen.

Cada 8 de març celebrem l’aliança entre dones per a defensar els nostres drets conquistats. Ens precedeix una llarga genealogia de dones activistes que des de diversos àmbits, i també des del món de l’educació han treballat per la transformació social.   La sororitat és la nostra arma; és l’acció multitudinària la que ens permet seguir avançant. La data del 8 de març és nostra, és internacional i és reivindicativa.

Juntes som més

Recursos per educar des de la perspectiva de gènere en els centres educatius

Normativa

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail