Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

Jornada dedicada als materials per a l’expressió oral a infantil i primària

28/03/2014

Les escoles Pere IV, Víctor Català, La Farigola del Clot, Palma de Mallorca i La Mar Bella van mostrar les possibilitats els materials enregistrables per potenciar l’expressió oral del seu alumnat.

Prop de 90 persones van assistir a la jornada «Materials per a l’expressió oral a infantil i secundària» que es va celebrar ahir al Parc Tecnològic BC Nord, organitzada per l’Equip TAC del Consorci d'Educació conjuntament amb els centres de recursos pedagògics de la ciutat

En el marc de la jornada cinc escoles de la ciutat van presentar la seva experiència a l'aula amb els materials enregistrables que l'Equip TAC del Consorci d'Educació posa a disposició dels centres en préstec aquest curs per potenciar l’expressió oral especialment a educació infantil, primer cicle de primària i educació especial.

Al llarg de la tarda, les escoles Pere IV, Víctor Català, La Farigola del Clot, Palma de Mallorca i La Mar Bella van mostrar les possibilitats de la maleta de ginys de l’equip TAC del Consorci que serveixen per a treballar l’expressió oral enregistrant la veu de forma lúdica com les bafarades digitals, les pinces enregistrables, el talk point, el dau enregistrable, el panell de seqüències, el micròfon i l’anomenat Big-Point, entre d’altres. Així, l'Escola Victor Català va presentar el mural interactiu de tardor que ha treballat a educació infantil en l’àrea d’anglès amb el suport de les bafarades digitals; l’Escola Palma de Mallorca va explicar com ha experimentat amb les pinces digitals a cicle inicial; l'Escola Farigola del Clot va explicar el seu treball amb el micròfon en l'activitat didàctica "Ambients"o l'Escola Pere IV va explicar la seva experiència amb uns quants d'aquests recursos (bafarades, micròfon, puzzles de veu,...).

A més de la maleta de ginys i les seves possibilitats, durant la jornada Saül Dalmau, de l’equip TAC del Consorci, també va donar a conèixer l’espai d’intercanvi de la pàgina Ginys per a l'expressió oral que l’equip TAC del Consorci d’Educació ha creat perquè els centres puguin compartir idees i experiències en relació a aquests materials.

 

Dins del cicle de sessions d’experiències TAC innovadores

Aquesta jornada s’emmarca amb el cicle de sessions per difondre experiències TAC innovadores que ha organitzat l’Equip TAC del Consorci d'Educació de Barcelona conjuntament amb els centres de recursos pedagògics de la ciutat.

El cicle es va iniciar el passat 17 de març amb una sessió dedicada a les experiències de robòtica als centres educatius d’infantil i primària. I fins al 15 de maig s’han programat tres jornades més dedicades al treball al núvol amb Google Apps (3 d'abril), la robòtica educativa a l'educació secundària (29 d'abril) i les activitats amb tauletes (15 de maig). A cadascuna d‘aquestes sessions es presentaran diverses experiències d’aula i de centres i s’oferiran recursos per a poder-los aplicar.

 

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail