Torna

Es lliuren els premis de la 23a edició dels Jocs Florals Escolars de Barcelona

10/06/2013

Aquest matí el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit l’acte de lliurament dels premis dels Jocs Florals Escolars de Barcelona d’aquest curs 2012-2013. El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha presidit l’acte i ha lliurat els premis als 12 treballs guanyadors, sis en prosa i sis en poesia, més dos accèssits de l’alumnat de necessitats educatives especials.

Els textos premiats han estat escollits entre els 137 finalistes de totes les escoles de Barcelona que han participat en aquesta 23a edició del certamen: un total de 344 centres educatius i 2.936 alumnes de la ciutat.

Al llarg de la cerimònia els autors i autores dels 12 treballs guanyadors, sis en prosa i sis en poesia, més dos accèssits de l’alumnat de necessitats educatives especials (un per primària i un per secundària), han rebut el premi de mans del regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, i han fet una lectura  de la seva obra. Cadascun d’ells ha rebut un val de compra per un import de 120 euros de la llibreria Abacus, un diploma i una rosa.

Els treballs premiats han estat escollits entre 137 textos finalistes per un jurat presidit pel regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy que enguany ha estat format per Ramon Pedret (representant del professorat d’infantil i primària de l’Escola Mediterrània, del districte de Ciutat Vella), Carme Bayo (representant del professorat de secundària del centre Joan Roca Guipuzcoa, del districte de Sant Martí), Ester Piñol (representant del professorat d’educació especial de l’Escola d’Educació Especial Fasia, el jurat d’enguany ha del districte de l’Eixample), Josep M. Farré Pedrós (assessor LIC i representant del món literari) i Flor Majado (representant de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona).

 La cerimònia ha comptat amb l’actuació d’un grup d’alumnes del Centre de Música i Escena Xamfrà, que han ofert tres temes amb guitarres, acordió diatònic i veu: Tarantel.la, Tears in heaven i Que tinguem sort.

 Entre els temes més tractats en els textos de l’edició d’enguany hi ha la família, la música, els somnis, l’amor, l’enyorança, els records, la primavera, les malalties, el mar, el pas del temps, la cultura, la literatura, la por, el menjar, la guerra civil, etc.

 Per altra banda, aquest any el disseny de la imatge dels Jocs Florals ha estat realitzat pels  alumnes Sílvia Fabra Aguilar i Tony Ruiz Lemonche, estudiants de disseny de Cicles Formatius de la Institució Cultural del CIC, que van guanyar un procés de selecció de l’alumnat de disseny gràfic.

 Un procés que comença als centres educatius
Els Jocs Florals Escolars, en els quals enguany hi han participat 344 centres educatius públics i privats de la ciutat, estan organitzats pel Consorci d’Educació de Barcelona amb la col•laboració dels Centres de Recursos Pedagògics i els districtes. En l’edició del curs 2012-2013 a la fase prèvia de districte –a la qual només hi accedeixen els guanyadors i guanyadores de cada centre educatiu– hi han participat un total de 2.936alumnes d’educació primària i secundària (de 6 a 18 anys).

La celebració de l’acte de lliurament dels premis dels Jocs Florals Escolars de Barcelona  és el final d’un procés que comença amb la participació dels escolars en els Jocs Florals del seu centre educatiu.

 Enllaç amb la publicació dels textos guanyadors de la 23a edició dels Jocs Florals Escolars (PDF 5MB)