Torna

Els Jocs Florals Escolars mostren els 10 treballs premiats d’enguany en un acte al Saló de Cent

04/06/2019

Un any més, els Jocs Florals Escolars de Barcelona han reconegut els 100 treballs finalistes d’aquest curs 2018-2019 en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte, en el qual s’han donat a conèixer els autors i autores dels 10 treballs guardonats en l'edició d'enguany, ha tingut com a convidat el poeta Josep Pedrals i l’acompanyament musical de l’alumnat de batxillerat d’arts escèniques de l’Institut Poeta Maragall.

L’acte ha estat presidit per Josep Gonzàlez-Cambray, president del Consorci d'Educació, i Laia Ortiz, vicepresidenta del Consorci i tinenta d’alcaldia de Drets Socials en funcions de l’Ajuntament de Barcelona. També hi han estat presents Mercè Massa, gerent del Consorci d'Educació, i Miquel Àngel Essomba, comissionat d’Educació i Universitats en funcions de l’Ajuntament de Barcelona. Ha arrencat amb unes paraules de benvinguda del president del Consorci d’Educació i un petit exordi al voltant de la literatura del poeta Josep Pedrals, premi Ciutat de Barcelona 2018. Amb un reconeixement, a continuació, del centenar d'autors i d'autores finalistes procedents de cadascun dels 10 districtes de la ciutat.

Durant la segona part de l’acte s’han conegut els noms dels 10 treballs guanyadors i els seus autors i autores n’han fet una lectura de fragments amb l’acompanyament musical dels alumnes de batxillerat artístic d'arts escèniques de l'Institut Poeta Maragall. En aquesta 29a edició hi han participat prop de 2.000 alumnes de 350 centres educatius de la ciutat.

Els Jocs Florals Escolars de Barcelona són el punt final d’un procés que comença, en una primera fase, amb la participació de l’alumnat en els Jocs Florals del seu centre educatiu. Els treballs seleccionats participen en els Jocs Florals de districte i els escollits, alhora, a la fase final de ciutat que es celebra al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. El Consorci d'Educació de Barcelona, els Centres de Recursos Pedagògics (CRP) i els districtes de la ciutat organitzen els Jocs Florals Escolars de Barcelona que cada any celebrem el seu acte de cloenda al Saló de Cent.

Els treballs guardonats de 8 de les 10 categories, que han estat escollits entre els finalistes de totes les escoles de Barcelona que han participat en aquesta 29a edició, representaran a la ciutat en els Jocs Florals de Catalunya que es celebraran el proper 15 de juny a les Cotxeres de Sants.

En aquesta edició el jurat dels Jocs Florals Escolars de Barcelona ha estat format per Montse Minguell (Escola El Carmel), David Cirici (Institut Menéndez y Pelayo), Ester Piñol (Escola Fàsia) i Artur Vidal (Consorci d’Educació de Barcelona).

 

Relació de les obres guardonades

  • Cicle inicial de primària: La meva dent, d’Alba Ortega Cañellas (Escola Mallorca)
  • Cicle mitjà de primària: La rima de les matemàtiques, de Marc Martínez Hidalgo (Escola Turó Blau)
  • Cicle superior de primària: Un dia girat, de Clàudia Isard Castellano (IEA Oriol Martorell)
  • Educació especial de primària: Tíntin i Pinpin, de Cristian del Pino Fonta (Escola Can Clos)
  • Educació especial de secundària: Pallassos aventurers, de Sofía Padrós (Escola Vida Montserrat ACIDH)
  • 1ri 2n d'ESO: Nines que senten, de Miranda Fernández Berruezo (Escola Súnion)
  • 3ri 4t d'ESO: Leonardo da vinci i jo, de Lena Andrés Bastos (Escola Santa Anna -Eixample)
  • Conte audiovisual il.lustrat: El drac explorador, de l'alumnat de 1r de primària de l’Escola Barcelona
  • Educació secundària postobligatòria: Extramurs, de Roger Bonet Segalés (Institut Jaume Balmes)
  • Educació secundària obligatòria dels centres d'educació d'adults: Recordo quan tocaves la guitarra, de Juanna Yanneris Ferreras Pérez (CFA El Carmel)