Torna

El cartell d'Aroa López de l'Escola Llotja serà la imatge dels Jocs Florals Escolars 2020

23/01/2020

El cartell d’Aroa López, alumna de l’Escola Llotja de Sant Andreu, ha estat el guanyador del concurs del disseny de la imatge del cartell dels Jocs Florals Escolars de Barcelona 2020. El seu treball, que està inspirat en Joan Brossa, serà la imatge del certamen d'enguany.

El cartell d'Aroa López ha estat escollit entre els treballs dels seus companys i companyes de primer dels cicles formatius de grau mitjà d’Assistència al producte gràfic imprès i d’Assistència al producte gràfic interactiu de La Llotja de Sant Andreu que enguany han participat en el concurs per la imatge dels Jocs Florals Escolars de Barcelona.

El treball va ser triat el passat 9 de gener per una comissió de selecció com a imatge dels Jocs Florals Escolars 2020 entre els sis treballs finalistes que millor responen als criteris d'excel.lència del disseny i a l’objectiu d’engrescar, de forma descriptiva, expressiva i lúdica, l’alumnat de primària i secundària a participar en el certamen.

Les sis propostes finalistes van ser presentades a la comissió de selecció per les seves mateixes creadores: Aroa López, Júlia Monge, Leila Amado, Núria Bertomeu i Talía del Río, Anabel Pérez i Astrid Montiel. Com en edicions anteriors, aquesta comissió va estar formada per diversos representants del Consorci d’Educació, de la inspecció educativa i del professorat de l’Escola Llotja.

Com a premi, el cartell guanyador i dos dels cartells finalistes seran impresos com a punts de llibre que es distribuiran entre el públic que assistirà a l'acte dels Jocs Florals Escolars al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona el proper 2 de juny.

 

Un cartell inspirat en Joan Brossa

Inspirat en l'obra del poeta i escultor Joan Brossa, el cartell guanyador d’Aroa López vol portar els Jocs Florals més enllà de la literatura i obrir-se a tot el món creatiu de la poesia visual, l’escultura i la gràfica relacionada amb aquest artista.

Les propostes dels altres cinc cartells finalistes són:

 

 

 

Júlia Monge, amb el seu cartell que eleva l’escriptura a un univers creatiu. Inspirat en la figura de “el nen dels globus”.

 

 

                                                                                                                                                                                                                             

 

 

Leila Amado, que ens mostra com la lectura i la creació ens ens fa arribar més lluny com a persones.

 

 

 

 

 

 

 

Núria Bertomeu i Talía del Río, amb l’aventura d’escriure relacionada amb els nous mons digitals i del joc.

 

                                                                                                                                                                                                                         

 

 

Anabel Pérez, que vol mostrar com l’escriptura ens ajuda a plasmar les nostres idees en el paper.strid Montiel, amb una il·lustració pictogràfica d’una persona sense gènere definit que batega amb força mentre escriu.

 

 

 

Amb la participació de diverses escoles de disseny de la ciutat

Des del curs 2011-2012 el Consorci d’Educació convoca el concurs del disseny de la imatge del cartell dels Jocs Florals Escolars de Barcelona, que organitza amb la col·laboració dels centres de recursos pedagògics i dels districtes. Cada any el cartell s’encarrega a un centre de disseny de la ciutat i en les diferents edicions hi han participat diverses seus de l’Escola Superior de Disseny i Art de La Llotja,  l’Escola de disseny Groc, l'EASD Deià, l’Escola Elisava i l’Escola Superior de Disseny IED, entre d’altres.