Torna

Els Jocs Florals Escolars premien els 10 treballs guanyadors amb l'acompanyament teatralitzat d'alumnat de l'Institut Picasso

05/06/2018

La 28a edició dels Jocs Florals Escolars ha reconegut aquest matí al Saló de Cent de l’Ajuntament els 100 treballs finalistes i ha donat a conèixer els 10 treballs guanyadors d’aquesta edició del certamen, en un emotiu acte que enguany ha tingut l'acompanyament teatralitzat de l'alumnat de batxillerat d'arts escèniques de l'Institut Pablo Ruiz Picasso.

El Saló de Cent ha acollit aquest matí la 28a edició dels Jocs Florals Escolars. Ha estat presidit per Laia Ortiz, vicepresidenta del Consorci d'Educació i tinenta d'alcalde de Drets Socials; Mercè Massa, gerent del Consorci d'Educació, i Marta Comas, cap de l'Àrea d'Innovació, Programes i Formació del Consorci d'Educació.

L'acte ha aplegat unes 300 persones, entre l'alumnat autor dels treballs finalistes i les seves famílies, professorat i representants dels centres de recursos pedagògics de la ciutat, que són els organitzadors de la fase de districte del certamen prèvia a la de ciutat, i en la qual hi han participat enguany un total de 2.525 alumnes de centres educatius barcelonins.

La celebració ha arrencat amb el reconeixement als autors i autores dels 100 treballs finalistes procedents de cadascun dels 10 districtes de la ciutat. Posteriorment s'han anunciat els 10 guanyadors i s'ha procedit a fer les lectures de fragments dels treballs guanyadors, que com a novetat d'enguany ha anat acompanyada de l'actuació teatralitzada d'un grup d'alumnes del batxillerat d'arts escèniques de l'Institut Pablo Ruiz Picasso. Amb un sorprenent i emotiu espectacle dissenyat per a la ocasió adaptat als textos guanyadors, l'alumnat guanyador ha estat convidat a pujar a llegir un fragmentt del seu text entre petites accions de música i teatre acompanyades de piano.

Els 10 treballs guanyadors participaran en concurs en la 5a edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya que tindrà lloc el dissabte 16 de juny a les 12.00, a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (Avinguda de l’Estadi, s/n. Anella Olímpica, Barcelona).

 

 Obres guardonades (per categories)

- Alumnat de cicle inicial d'educació primària: Plorar, de Jana Peralta (Institució Montserrat)

- Alumnat de cicle mitjà d'educació primària: Escacs, de Pau Mitrani (Escola Baixeres)

- Alumnat de cicle superior d'educació primària: No em coneixes?, d'Urien Fernández (Centre d’Estudis Montseny)

 - Alumnat d'educació especial d'educació primària: El mar, de Pol Garcia (Escola Marinada)

- Alumnat d'educació especial d'educació secundària: L’amor de l’ebre, de Jordi Bouzón Magrinyà (Escola Pont del Dragó)

- Alumnat de 1r i 2n d'educació secundària obligatòria: Toc-toc Lena de Lena Viñas (Escola Els Arcs)

- Alumnat de 3r i 4t d'educació secundària obligatòria: Pebrot a l’ascensor, d’Eduardo Godoy (IEA Oriol Martorell)

- Conte audiovisual il·lustrat alumnat de primària i educació especial: La luri vol conèixer el sol de l’alumnat de l’escoleta groga (2n, 3r i 4t de primària) de l’Institut Escola Trinitat Nova

- Alumnat d'educació secundària postobligatòria (batxillerat i cicle formatius) amb edat màxima de 25 anys. Nits de tinta i ploma, d’Arnau Riu (Institut Joan Fuster)

- Alumnat de graduat d'educació secundària obligatòria de centres de formació d'adults: Rózowy, el barret negre i les nines mortes, de Rosa Diop (CFA El Clot)