Torna

20 escoles de la ciutat participen en el projecte 'xAire' per mesurar la qualitat de l'aire

15/02/2018

Aquest divendres 16 de febrer, entre les 15 i les 19 h, s'instal.laran un total 810 sensors per monitoritzar la contaminació de l'aire per diòxid de nitrogen (NO2). L'alumnat de primària de 20 escoles de la ciutat participarà en aquesta acció impulsada pel projecte Aire, una de les activitats que proposa el projecte 'Estació Ciutat, vinculat a l'exposició del CCCB “Després de la fi del món”.

Les escoles que participaran a les accions xAire són: Escola Els Horts i Escola Sant Martí al districte de Sant Martí; Escola El Sagrer i Escola Can Fabra a Sant Andreu; Escola Calderón i Escola Timbaler del Bruc a Nou Barris; Escola Pau-Casals Gràcia i Escola Sagrada Família a Gràcia; Escola Joan Miró i Escola Fort Pienc a l’Eixample; Escola Dolors Monserdà Santa Pau a Sarrià-Sant Gervasi; Escola Seat i Escola Mossèn Jacint Verdaguer a Sants-Montjuïc; Escola Àngels Garriga i Escola Coves d’en Cimany a Horta-Guinardó; Escola Àngel Baixera i Escola Cervantes a Ciutat Vella; Escola Les Corts i Escola Lavínia a les Corts. A més, també hi participarà el Col•legi Dr. Masmitjà de Girona.

El projecte xAire compren una sèrie d'accions a diversos llocs de Barcelona entre els mesos de febrer i octubre d’aquest any, tot i que destaca la instal•lació dels sensors per part d’escolars, mares, pares i professorat aquest divendres 16 de febrer entre les 15 i les 19 h.

Es tracta d’una activitat intergeneracional de ciència ciutadana en què estudiants de primària instal•laran tubs de difusió amb l’ajut de mares, pares i professorat. Es preveu cobrir una superfície equivalent a 800 hectàrees amb un total de 810 sensors. A Barcelona, un dels contaminants més importants de la ciutat a causa principalment dels vehicles motoritzats és el diòxid de nitrogen (NO2).

 

"Estació Ciutat"

xAire forma part del projecte "Estació Ciutat", que trasllada als carrers de Barcelona la proposta de Clínica de Salut Ambiental de l’enginyera i artista Natalie Jeremijenko inclosa a l’exposició “Després de la fi del món”.

xAire és possible gràcies a la col•laboració del 5è Congrés de Ciència del Consorci d’Educació de Barcelona, la Mobile Week Barcelona, l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), Mapping for Change, OpenSystems UB i el patrocini de DKV i 4sfera Innova.