Torna

El consell escolar de l’Escola Octavio Paz i la Xarxa 0-18 de Nou Barris reben la Medalla d'Honor de la Ciutat

25/11/2010

L'acte de lliurament de les Medalles d'Honor de la Ciutat va tenir lloc ahir en un acte al Saló de Cent presidit per l'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu. Els representants del consell escolar de l'Escola Octavio Paz i la Xarxa 0-18 van rebre de les seves mans el guardó juntament amb 23 persones i entitats més d’àmbits tant diversos com les arts, la cultura, l'esport i i l'economia.

La Medalla d'Honor de la Ciutat vol reconèixer a aquelles persones que han contribuït, d'una manera o una altra, a construir una societat més cohesionada i solidària. El consell escolar de l’Escola Octavio Paz ha rebut la Medalla d'Honor pels més de 15 anys de dedicació al col·lectiu escolar del Districte de Sant Andreu amb una perspectiva pedagògica innovadora i centrada en els valors de la pau, la tolerància,la solidaritat i la resposabilitat social.

"Una escola amb els ulls oberts al món"
Situada al barri de Navas, l'escola es va posar en funcionament fa 15 anys i va tenir l'honor de ser inaugurada pel mateix Octavio Paz. És membre del grup d'Escoles Associades a la UNESCO i està reconeguda per la Generalitat com a centre de règim especial. Desenvolupa un projecte d'intercanvi cultural amb la ciutat mexicana de Xalapa (Veracruz) i ha construït un model educatiu basat en els valors de la pau, la tolerància, la solidaritat, la cooperació i l'intercanvi cultural, que s'han materialitzat en el programa "Una escola amb els ulls oberts al món". Bona part del seu projecte és fruit i dedicació de la seva antiga directora, Anna Sena, que es va jubilar l'estiu passat.

Un projecte comú d’escola integradora, participativa, innovadora i arrelada a l’entorn
Per la seva banda, la Xarxa Educativa 0-18 de Nou Barris ha rebut la Medalla d'Honor pels seus 10 anys de funcionament al servei d'un projecte d'escola pública integradora, participativa, innovadora i sensible a les peculiaritats dels diferents barris del districte. És una plataforma que des del 2000 integra tots els centres educatius públics del districte que apleguen alumnes dels 0 als 18 anys (escoles bressol, escoles i instituts) per tal de desenvolupar estratègies de gestió conjuntes a partir d’un projecte comú d’escola integradora, participativa, innovadora i arrelada a l’entorn.

Entre les actuacions que ha desenvolupat fins ara destaquen la celebració d'actes i jornades, l'elaboració del manifest on es recullen on es recullen els aspectes més destacats de la realitat dels centres dels centres, la col·laboració amb els plans d'entorn i la presència en òrgans de participació ciutadana com el Consell Escolar de Districte o el Cosnell Directiu del Projecte Educatiu de Ciutat.