Consorci d'Educació de Barcelona
Aprenentatge i Servei Comunitari

Projectes

Projectes de solidaritat i cooperació

Projectes per a la sensibilització i defensa dels drets humans fora, causes solidàries i humanitàries d'abast ampli i a nivell internacional.


Banc d'aliments

Banc d'aliments

Institut Jaume Balmes i altres

Diferents centres educatius col•laboren amb la Fundació Banc dels Aliments. El seu objectiu és recuperar els excedents alimentaris i distribuir-los entre les entitats locals per fer-los arribar a les persones necessitades. Entre altres: Ins Jaume Balmes/ Escola Santa Anna/ Ins Secretari Coloma/ Ins Les Corts/ Centre d’Estudis Monlau, Ins Vila de Gràcia)


Berenars solidaris

Berenars solidaris

Escola Proa

Activitats organitzades per els alumnes per captar diners i contribuir així a la causa de la Marató de TV3. Les principals activitats han estat l’elaboració i venda de pastissos.


Costura solidària

Costura solidària

Institut Miquel Tarradell

Reciclar material descatalogat i fer un fons per a que tothom pugui anar de colònies. L’empresa ens proporciona retalls descatalogats i des del nostre taller els donem un nou ús i aprofitament. L'alumnat realitzarà la confecció de les peces i la seva venda. Participa tot l'alumnat de l'aula d'acollida que ajuda en la realització de totes les peces de roba.


Joves solidaris. Treballem pel barri

Joves solidaris. Treballem pel barri

Institut Consell de Cent

Dur a terme una activitat esportiva solidària per al barri. Els alumnes organitzen l’activitat i el pagament de l’entrada es fa amb aliment que posteriorment son repartits entre les famílies més necessitades del barri.


Per canviar el món, pren consciència i actua

Per canviar el món, pren consciència i actua

Institut Menéndez y Pelayo

Prendre consciència de les situacions on es vulneren els drets a través d’activitats de sensibilització : ajudar a infants d’un orfenat de Kènia, gent sense sostre del centre d’Acollida Assís, Banc d’Aliments... També persones sense sostre ens ajuden a tenir cura de l’hort urbà de l’institut. Hem fet aquest projecte amb Save the Children i realitzant un vídeo amb el Taller de Cinema.


Posa la teva xinxeta a Pam a Pam

Posa la teva xinxeta a Pam a Pam

Institut Montjuic

Sensibilitzar sobre el consum responsable i pujar al mapa virtual de Pam a Pam de la ciutat de Barcelona botigues de Sants-Montjuïc que ofereixin a la ciutadania alternatives de consum reals i properes.


Que ningú no passi fam

Que ningú no passi fam

Ins XXV Olimpíada

Prendre consciència de les necessitats reals del món, a partir de conèixer les propostes de sostenibilitat i de solidaritat, que existeixen. Planificar, organitzar, executar i dinamitzar tota la campanya de recollida d’aliments del nostre institut, a partir dels coneixements que hem adquirit.


Recapte d'alimens i joguines

Recapte d'alimens i joguines

Escola Proa

Alleujar necessitats bàsiques de l’entorn proper, aprofundint en el coneixement de la realitat social que ens envolta, en famílies veïnes nostres, de les que nosaltres no sempre en som conscients.


Solidaritat nadalenca

Solidaritat nadalenca

Escola Sant Ramón Nonat - Sagrat Cor

Tota l’escola participa en la recollida d’aliments i productes de neteja i higiene personal durant l’època nadalenca. Després els alumnes de 2n d’ESO els porten personalment al Cotolengo i fan companyia durant un matí a les persones que hi viuen.


Tercer món al nostre món

Tercer món al nostre món

Institut Infanta Isabel d'Aragó

“Tercer món al nostre món” trasllada al nostre dia a dia problemes quotidians amb els que es troben persones que viuen en països que no tenen ni una dècima part dels recursos que tenim nosaltres. S’ha dut a terme amb Mans Unides i l’hem realitzat en el marc del Projecte Reacciona del Taller de Cinema.


Tràfic

Tràfic

Institut Goya

“Tràfic” es pregunta: quin és el preu dels medicaments al món? Quin és el preu de la salut? Qui controla el capital, té el dret de controlar els recursos naturals del planeta? El “Projecte Reacciona” del Taller de Cinema pretén afrontar temàtiques de cooperació, solidaritat, drets humans i cultura de pau, a través de la realització d'una obra audiovisual feta pels i les alumnes, satisfent la demanda d'una entitat.


Un món per implicar-se

Un món per implicar-se

Institut Francisco de Goya i Institut Vall d'Hebron

Obrir el centre educatiu als reptes de l’entorn, per entendre la marxa del món i el funcionament econòmic i com tot això impacta en el nostre entorn proper. Portem a terme un servei per a una millora del nostre entorn. Les campanyes en les participem pretenen treballar dos drets bàsics que tot ciutadà hauria de tenir garantits: l’alimentació i la salut.


Un origami, un €

Un origami, un €

Institut Vila de Gràcia

Realitzem un projecte de sensibilització i una campanya de promoció a la resta de l’institut (elaborem logos, cartells i anem a les aules a explicar la campanya). Fem origamis a les aules, al pati i a les tutories de 1r d'ESO. L’alumnat que hem rebut la formació ensenyem als petits a fer els origamis. Entreguem els origamis a la Fundació.


Xarxa solidària

Xarxa solidària

Escola Voramar

Aquest projecte dóna resposta a una necessitat educativa del centre i a una necessitat de l’entorn d’intervenir en projectes per desenvolupar xarxes de convivència en un barri canviant i divers i com a prevenció de problemes de cohesió social. Els protagonistes del projecte són els alumnes, els usuaris de diverses entitats de l’entorn i els voluntaris.