Consorci d'Educació de Barcelona
Aprenentatge i Servei Comunitari

Projectes

Convivència i igualtat

Projectes que promouen la defensa de la igual de drets i deures de les persones a través d’actes de sensibilització, activitats de conscienciació de realitats properes.


Alça la veu, tu tens la clau

Alça la veu, tu tens la clau

Institut Salvat Papasseit

Aturar la violència masclista, empoderant als nois i a les noies per a que siguin capaços i capaces de dir NO davant de qualsevol abús. El lema “Alça la veu, tu tens la clau” anima a trencar la por.


Contes per llegir, contes per crear

Contes per llegir, contes per crear

Institut Miquel Tarradell

Anar a diferents centres proporcionats per Casa Àsia per difondre contes d’aquell continent, explicant-los i fent una petita representació teatral del conte.


Emociona't

Emociona't

Institut Joan Corominas

Desenvolupar capacitats d’expressió de les emocions i domini del cos i la veu, utilitzant tècniques teatrals, en una dinàmica de joc.


Escola pels drets humans

Escola pels drets humans

Institut Vila de Gràcia

Treballem amb Amnistia Internacional. Cada curs engeguen un projecte diferent. L’últim ha estat: “El meu cos, els meus drets” i hem fet un spot. L’alumnat forma part d'un projecte d'accions urgents. Hem enviat cartes per denunciar la violació de la Carta de Drets Humans.


Escoles pels drets humans

Escoles pels drets humans

Institut Les Corts

Entendre que l'única manera de canviar el que no ens agrada del nostre món és la participació. Sota el lema “El món pot canviar, però no canviarà sol”, els alumnes s'impliquen en el seu futur i esdevenen agents actius en tots els àmbits, no només en el del seu entorn més proper.


Imagina't

Imagina't

INS Poeta Maragall, INS Fort Pius, INS Joan Salvat i Papasseit, INS Sant Andreu

Sensibilitzar-nos entorn a una de les riqueses més grans de Barcelona: la seva diversitat cultural. Des dels instituts públics, base del coneixement i, mitjançant tallers de creació plàstica i audiovisual, vincula els i les alumnes amb el seu entorn. Els tallers acaben amb un acte públic de difusió al barri. S’ha dut als instituts Maragall/ Fort Pius/ Joan Salvat-Papasseit/ Sant Andreu.


Joves constructors de la pau

Joves constructors de la pau

Institut Miquel Tarradell

Promoure el voluntariat, la personalització, el respecte, l’acompanyament, la dignitat i l’autonomia personal. Els alumnes realitzen un material audiovisual, on queda reflectit l’origen, l’evolució i la tasca d’ARRELS i serveix per fer les formacions escolars que duu a terme l’entitat.


Sexafect

Sexafect

Institut Joan d'Àustria

Formació dels joves sobre temàtiques relacionades amb les relacions afectivo-sexuals. Els alumnes aprenen continguts amb la finalitat de convertir-se en formadors d’altres alumnes, per tal de fer significatiu l’aprenentatge i dur a terme un servei a la comunitat. A més de fomentar l’aprenentatge entre iguals, amb la finalitat d’aprendre a viure la sexualitat de manera saludable i evitar riscos i malalties.