Consorci d'Educació de Barcelona
Aprenentatge i Servei Comunitari

Projectes

Ajuda pròxima a altres persones

Projectes d'ajuda directa a persones que poden necessitar-la: col·lectius en risc d'exclusió, persones immigrades, persones amb discapacitats físiques o psíquiques, persones amb malalties degeneratives.


D'alumnes a ciutadans

D'alumnes a ciutadans

Institut Pau Claris

Proporcionar una experiència estretament vinculada a la iniciació al voluntariat, que al mateix temps permet treballar i potenciar l’autoestima i les capacitats dels nois i noies que hi participen.


El teu jo és en l'altre

El teu jo és en l'altre

Institut Les Corts

En la matèria d'Ètica de 4t d'ESO s'ha dut a terme un projecte de voluntariat-cooperació. El tema de la solidaritat, al nostre entendre, s’ha de sustentar fonamentalment en l’experiència viscuda. Aquesta és la finalitat de “El teu jo és en l’altre”.


Identitats i memòries

Identitats i memòries

Institut Quatre Cantons

Amb la Fundació Uszheimer hem intentat fomentar la sensibilització social al voltant de les malalties neuro-degeneratives. Hem mantingut una relació estreta amb avis i àvies que pateixen l’Alzheimer i hem complementat els coneixements sobre la malaltia de manera científica.


Mirades

Mirades

Institut Lluís Domènech i Montaner

Apropar i sensibilitzar a l’alumnat sobre el voluntariat i la solidaritat. Durant el procés, s’adquireixen coneixements per realitzar un vídeo: idea, guió, edició y postproducció a partir del material que s’ha treballat.


Reparació d'ordinadors

Reparació d'ordinadors

Institut Milà i Fontanals

Hem recollit ordinadors vells que ja no funcionaven i agafant una peça d’aquí i una d’allà hem aconseguit sis ordinadors que funcionen i es poden fer servir perfectament. Hem après a desmuntar-los i a muntar-los. Ens hem adonat de la importància de no malbaratar les coses i a treure profit de les que ja tenim. Desprès, hem portat els ordinadors a diferents entitats.