Consorci d'Educació de Barcelona
Aprenentatge i Servei Comunitari

Projectes

Intercanvi intergeneracional

Projectes que tenen com a objectiu apropar col·lectius de diferents edats per facilitar el coneixement mutu i l'intercanvi de coneixements, sabers i habilitats.


Els joves i el Casal d'Avis

Els joves i el Casal d'Avis

Adela de Trenquelleón

Els alumnes de 4t d’ESO i un grup d’avis del Casal Bac de Roda realitzem anualment un projecte intergeneracional consistent en trobades en les que parlem de diferents temes i intercanviem les experiències dels més grans i dels més joves: els mòbils, els jocs de taula, les xarxes socials, els viatges, compartim experiències artístiques… Acabem el projecte fent una activitat conjunta.


Històries de vida

Històries de vida

Institut XXV Olimpíada

El projecte “Històries de vida” pretén potenciar ser solidaris, donar el nostre temps voluntàriament. Paral•lelament ens apropa al món de la tercera edat i ens permet canviar la mirada cap a ells.


Informàtica per a avis i àvies

Informàtica per a avis i àvies

Cor de Maria-Sabastida

El projecte consisteix en obrir l'escola al avis i àvies i donar-los la possibilitat d'assistir a classes d'informàtica gratuïtes i individualitzades, donades pels mateixos alumnes de 4t ESO. L’activitat va més enllà de l’aprenentatge de la informàtica per part dels avis i de la capacitat d’ensenyar dels joves, perquè aprenen a conèixer-se mútuament


Intercanvi d'experiències

Intercanvi d'experiències

Escola Sant Ramon Nonat

Apropar les noves tecnologies a la gent gran. Ens vam posar en contacte amb el Casal Gent Gran Sant Ramon (Les Corts) per organitzar un taller de coneixements bàsics dels mòbils i sistema operatiu (Android).


Joves i grans aprenem junts

Joves i grans aprenem junts

Escola Labouré

Reforçar les aptituds i actituds necessàries per enfrontar-se al món laboral i/o a nous estudis amb garanties d’èxit, amb un compromís cívic per donar resposta a necessitats concretes de la societat.


Recuperem els oficis

Recuperem els oficis

Institut Milà i Fontanals

El projecte pretén fer recerca d’oficis antics i analitzar com han canviat amb el pas del temps. Paral·lelament, “Recuperem els oficis” potencia la comunicació dels alumnes amb la gent gran.


Si tu pots jo puc (cadena de favors)

Si tu pots jo puc (cadena de favors)

Institut XXV Olimpíada

Aquest projecte mostra que cuidar les persones del nostre entorn només està a les mans de cadascú i cadascuna de nosaltres. Fer un primer pas pot iniciar un camí ben llarg. Hem realitzat un vídeo dins del “Projecte Reacciona” del Taller de Cinema.


Temps per a tu, temps per a mi

Temps per a tu, temps per a mi

Institut Menéndez y Pelayo

Activitats socioeducatives que es realitzen amb la gent gran diàriament al centre de Serveis de la Fundació IPSS del carrer Vallirana, fent una especial incidència en l’accés d’aquestes persones a les noves tecnologies i en concret a les xarxes socials per tal d’afavorir l’intercanvi i la solidaritat entre generacions.


Una mirada al passat

Una mirada al passat

La Salle Comtal

Creació d’una exposició a través dels records dels homes i dones del Casal de Gent Gran Allada Vermell i pisos tutelats de Santa Caterina i Lluís Companys. Despertar l’interès de servir els altres..