Les escoles Sadako i Virolai, guardonades amb el Premio Escuelas para la Sociedad Digital de la Fundación Telefónica

11/12/2015
Imatge: Escola Sadako

Imatge: Escola Sadako

Imatge: Escola Virolai

Imatge: Escola Virolai

Les escoles Sadako i Virolai han obtingut el Premio Escuelas para la Sociedad Digital 2015 de la Fundación Telefònica, juntament amb quatre centres educatius més de tot l’Estat Espanyol. Han estat premiades pel seu objectiu de millorar l’educació, la seva actitud innovadora i la seva aplicació de les noves tecnologies a l’aula.

Les escoles Sadako i Virolai han obtingut el primer i segon premi, respectivament, en la categoria d’escoles privades i concertades del Premi Escuelas para la Sociedad Digital 2015, una nova aposta de la Fundación Telefónica per reforçar la transformació de l’entorn educatiu a l’Estat Espanyol davant una societat cada vegada més digitalitzada.

Aquestes dues escoles de Barcelona han estat premiades juntament amb quatre centres educatius més de tot l’Estat Espanyol: el CEIP Atalaya (Granada), el CEIP Manuel Bartolomé Cossío (Madrid), l’IES Cartima (Málaga) i la Secció d’Institut Cardener (Sant Joan de Vilatorrada). Segons la Fundación Telefónica, el seu objectiu de millorar l’educació, la seva actitud innovadora i la seva aplicació de les noves tecnologies a les aules han fet guanyadors del premi a aquests sis centres.

 

Escollides entre 154 centres educatius

Els sis projectes han estat escollits entre els de 154 centres educatius de tot l’Estat Espanyol que han presentat el seu projecte per millorar els processos d’ensenyament i aprenentatge a la convocatòria del Premio Escuelas para la Sociedad Digital 2015. Els centres educatius guanyadors del primer i el segon premi han estat guardonats amb 9.000 € i 4.000 €, respectivament, per invertir en la millora i enfortiment dels seu projectes . Aquestes quantitats es sumen als 1.000 €, que ja van rebre com a finalistes.

La setmana passada la Fundación Telefónica va donar a conèixer els noms d’aquests sis centres educatius guanyadors (el primer i segon premi) de les tres categories del concurs: escoles públiques, instituts públics i col·legis privats o concertats. Durant el mes de novembre es van celebrar  trobades a Sevilla, Valencia i Bilbao per avaluar i valorar els 12 projectes finalistes i escollir primer i segon premi de cada categoria.

Amb el nom Encuentros de Estudio y Evaluación (EEE), l’objectiu d’aquestes trobades va ser articular un espai d’intercanvi i coneixement sobre la innovació educativa des de la mirada dels centres educatius a partir de la interdisciplinarietat d’una triple perspectiva; l’anàlisi crític de la situació actual, la visió de cap a on cal anar i el indicis de les claus de transformació de com gestionar aquest procés. En el marc de les trobades, la Comissió d’Avaluació també va elaborar un decàleg per avançar en el camí cap a les escoles digitals.

El centres educatius guardonats rebran el seu premi en un acte oficial que tindrà lloc el proper mes de febrer.

 

Enllaços:

Projecte de l'Escola Sadako: Co-Educar, innovar des de la pausa

Projecte de l’Escola Virolai: actitud innovadora