La plataforma MyDocumenta, gratuïta per a tots els instituts públics de Barcelona

20/12/2012

El Consorci d'Educació de Barcelona ha tancat aquesta setmana la renovació del conveni de col·laboració amb l’empresa Documenta que va signar el passat curs 2011-2012 . Enguany, gràcies a aquest acord, i com a novetat, tots els instituts de secundària públics de Barcelona poden disposar de les llicències Mydocumenta www.mydocumenta.com per a tot el centre, gratuïtament i sense limitació temporal.

Els instituts públics de la ciutat que en l'actual curs 2012-2013 vulguin acollir-se a aquesta iniciativa se sumaran als centres que ja utilitzen aquesta plataforma de forma gratuïta des del curs passat gràcies a aquest conveni entre l’empresa Documenta i el Consorci d’Educació. Fa un any es van oferir llicències individuals a un total de 37 centres educatius públics, exactament a tots aquells que l’any anterior van estar donats d'alta al projecte EduCAT1x1 de Barcelona. Enguany les llicències són per a tot el centre i se’n poden beneficiar la totalitat dels instituts públics de la ciutat.

Una plataforma per editar, compartir i publicar projectes multimèdia a la xarxa
Documenta és una eina de treball que permet als docents i als alumnes crear, publicar i compartir projectes multimèdia: presentacions, continguts docents, revistes, treballs de recerca, pàgines web, distribució i reutilització de continguts multimèdia. Impulsa un aprenentatge creatiu, actiu i innovador i no demana coneixements tecnològics. El seu objectiu no és substituir els llibres digitals ni les plataformes de gestió, sinó ser el relleu de l'antiga llibreta de classe on els alumnes fan els seus treballs multimèdia.

Pot ser utilitzada per l'alumnat i el professorat com a eina per treballar totes les àrees de tots els nivells educatius. Com a e-portafoli dels estudiants facilita el treball diari d'alumnes de totes les àrees i nivells i dels treballs col·laboratius entre alumnes i escoles. Com a plataforma de recursos audiovisuals del professorat ofereix continguts docents com la revista del centre, cursos telemàtics de formació i presentacions en conferències.

Com obtenir la llicència
Els centres que vulguin obtenir la llicència sense limitació temporal han d’adreçar-se als responsables TAC del Consorci d’Educació (al correu electrònic tic-bci@xtec.cat a l’atenció de Gabriel Núñez o Baltasar Sin) o directament als responsables de la plataforma (a l’atenció del Sr. Andrea Contino, tel 649516806 andrea.contino@mydocumenta.com)

L'empresa Documenta té previst organitzar una o dues jornades informatives pels centres que n’estiguin interessats.


Més informació Web de tecnologia educativa