Torna

El 92% de l’alumnat de continuïtat ja té plaça assignada en un cicle de grau mitjà

27/07/2023

El percentatge d’assignació de places per a l’alumnat de continuïtat que vol cursar un cicle formatiu d’FP de grau mitjà el curs vinent a Barcelona ha augmentat, respecte a l’assignació que es va fer en la primera fase d'admissió, fins a situar-se al 92%. Aquest augment s'ha donat després de la gestió de la llista d'espera i és fruit de les noves vacants generades pels alumnes que no han formalitzat la matrícula i enguany representen el 23,67% dels 4.507 assignats.

Fins a aquest dijous, l’alumnat a l’espera de plaça podrà ampliar les peticions per optar a una de les 1.381 places disponibles.

Enguany, el procés per gestionar les llistes d’espera als centres que després de la primera fase encara tenien vacants, s’ha dut a terme, per primera vegada, en acte públic. D’aquesta manera, s’ha pogut agilitzar i dotar de transparència el procés. Els cicles mitjans amb més demanda per part de l’alumnat de continuïtat han estat Sistemes microinformàtics i xarxes (amb 1.044 sol·licituds), Cures auxiliars d’infermeria (amb 821 sol·licituds) i Gestió administrativa (amb 431).

De la totalitat de sol·licituds d’estudiants de continuïtat, només un 57% provenien de candidats empadronats a Barcelona, i un 35% corresponien a persones de fora de la ciutat. 1.138 noves places per als ensenyaments de grau superior

 

1.138 noves places als cicles de grau superior

A la ciutat Barcelona aquest curs s’han guanyat 1.138 noves places per a cicles de grau superior. Han servit per assignar-ne a 10.031 persones, de les quals un 82,4% han obtingut la primera opció demanada, un 2,58% més que l’any passat. Del total d’assignacions, tal i com ha passat en els darrers anys, es preveu que formalitzaran matrícula al voltant del 75%, cosa que permetrà ampliar el procés de sol·licituds. A més de les places que s’ofereixen, també han augmentat els participants en el procés de preinscripció: enguany s’hi han afegit 1.708 persones (un 11,66% més que l’any passat). Els cicles de grau superior amb més demanda han estat Imatge per al diagnòstic i medicina nuclear (amb 959 sol·licituds), Educació infantil (amb 889 sol·licituds) i Administració i Finances (amb 883).

Més informació Nota de premsa