Torna

El curs 2021-22 s’incrementen els ajuts de menjador a secundària amb la cobertura de tots els dies del servei

04/06/2021

En la convocatòria dels ajuts de menjador del proper curs 2021-2022 s’incentiva el servei de menjador als instituts de secundària de la ciutat i l’alumnat podrà rebre l’ajut tots els dies que el centre ofereixi el servei, i no 2 dies com fins el moment. També s'han iniciat i programat actuacions als equipaments de 17 instituts, habilitant-los per poder oferir el servei de menjador.

Del 27 de maig al 18 de juny les famílies poden presentar les sol·licituds dels ajuts de menjador de forma telemàtica, amb adaptació del llenguatge als criteris de lectura fàcil. Destaca també la millora de la gestió interna per tal de facilitar les tramitacions als centres educatius.

Els ajuts de menjador són una de les eines per donar suport als col·lectius en situació de vulnerabilitat, que garanteix als infants i joves un àpat de qualitat al dia, i gaudir del temps educatiu de migdia.

 

Novetats de la convocatòria d’ajuts de menjador pel curs 2021-2022

Addicionalment als ajuts individuals (4,43 €/dia) i els del 100% (6,33 €/dia), es concedirà l’ajut complementari de 5 €/dia per monitoratge a l’alumnat que els Equips d’Atenció Psicopedagògica (EAP) acreditin manca d’autonomia per a l’alimentació i/o tinguin un grau de discapacitat igual o superior al 60%.

Aquest curs la tramitació es realitza telemàticament a través del web del Consorci d'Educació www.edubcn.cat, on hi ha disponible informació detallada de tot el procediment. Per a aquelles famílies amb problemes de connectivitat es facilita la possibilitat de suport per realitzar el tràmit, amb cita prèvia a les oficines d’atenció del Consorci d’Educació a:

· Oficina d'atenció Consorci d’Educació: Entrada pel carrer Roger de Llúria, 1-3

· Ciutat Vella: Placeta del Pi, 2

· Nou Barris: C. de Nil, 27 baixos

· Sant Andreu: C. de Sant Adrià, 20 (antigues oficines Fabra i Coats)

Des del mateix centre escolar es dona suport per a poder realitzar el tràmit en línia.

 

El temps de migdia a la secundària

Fins ara els instituts de secundària rebien ajuts de dos dies per setmana i només excepcionalment els centres amb complexitat a través del programa Institut a Temps Complet podien accedir a l’ajut tots els dies de la setmana. De cara al curs vinent s’incentiva  el servei de menjador a tots els instituts i els alumnes rebran l’ajut de menjador tots els dies que el centre ofereixi el servei, i no 2 dies com fins el moment. Aquesta és una mesura que vol afavorir que l’alumnat es pugui quedar a les tardes a fer activat lectiva o extraescolar.

En aquesta línia s'han iniciat i estant programades actuacions aquest any i el 2022 als equipaments de 17 instituts públics habilitant espais per a  poder oferir el servei de menjador:

·  Institut Montjuïc (Sant Montjuïc)

·  Institut Picasso (Nou Barris)

·  Institut Nou Barris (Nou Barris)

·  Institut Bernat Metge (Sant Andreu)

·  Institut Barri Besòs (Sant Martí)

·  Institut Flos i Calcat  (Nou Barris)

·  Institut Escola Turó de Roquetes (Nou Barris)

·  Institut Martí Pous  (Sant Andreu)

·  Institut Moisès Broggi (Sant Martí)

·  Institut Montserrat Roig (Gràcia)

·  Institut Teresa Pàmies (Horta-Guinardó)

·  Institut Salvat Papasseit (Ciutat Vella)

·  Institut Verdaguer (Ciutat Vella)

·  Institut Poeta Maragall (Eixample)

·  Institut Jaume Balmes (Eixample)

·  Institut Les Corts (Les Corts)

·  Instituts Domènech i Muntaner (Sants–Montjuïc)

 

Menjadors més sans i sostenibles

Aquest any 2021, Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. En aquest context, l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), en col·laboració amb el Consorci d’Educació, van posar en marxa el projecte Menjadors escolars més sans i sostenibles en què van  participar en fase pilot sis centres educatius de la ciutat.

Els objectius del projecte són proposar nous menús escolars més sans amb menys carn vermella i/o processada i més proteïna vegetal (principalment llegums), entre altres recomanacions nutricionals; i apostar per un menú sostenible que fomenti l’ús de productes locals, de temporada i provinents de la pagesia local de circuits curts de comercialització.  

Durant el desenvolupament del projecte i per aconseguir la transformació dels menjadors, l’ASPB posa a l’abast dels centres educatius formació a diferents col·lectius (famílies, empreses de restauració, empreses de monitoratge, professorat i equips directius), assessorament a demanda, materials de suport en format paper i electrònic, participació en xarxes d’aprenentatge compartit, eines informatives, etc.

El programa s’ha ofert a través de la Convocatòria Unificada de Programes i es pot sol·licitar contactant amb l’Àrea d’Innovació del Consorci d’Educació.

 

Informació sobre la convocatòria: pàgina Ajuts de menjador al web del Consorci d'Educació