Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

L’Escola Octavio Paz arriba al quart de segle amb un projecte educatiu innovador, reconegut i consolidat

15/06/2019

L'escola, que ara quatre cursos va iniciar una transformació del seu projecte educatiu, aquest curs ha guanyat per tercer any consecutiu el premi Baldiri Reixac i el Premi Ensenyament de la Fundació Cercle d'Economia i EduCaixa.

Ahir al vespre l'Escola Octavio Paz va fer una festa per commemorar el seu 25è aniversari i celebrar els dos premis que ha rebut aquest any, el Baldiri Reixac 2019, en categoria Estímul, i el Premi Ensenyament 2019 que atorga la Fundació Cercle d'Economia en col·laboració d’EduCaixa.

La celebració va començar amb una mostra d'activitats de l'Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) i l'espectacle "Pallassades" de la companyia Bitxicleta. I va seguir amb una taula rodona amb la presència, entre d'altres, de la gerent del Consorci d'Educació de Barcelona i exalumna de l’antiga escola Miguel de Cervantes, Mercè Massa, i del director de l'escola, Xavier López.

A continuació el president del Consorci d'Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray, va inaugurar la placa commemorativa dels 25 anys del centre,  el moment en què es va poder veure el mural que ha realitzat l'Escola La Massana i una performance amb un espectacle de dansa amb la participació dels infants de 6è, mestres i personal de serveis dirigit per Magdalena Garzón, ballarina del Mercat de les Flors i professora de l’Institut del Teatre. La festa va acabar amb un sopar i amb l'espectacle personalitzat "Improshow OP" de la companyia Planeta Impro.

 

Un projecte educatiu actualitzat i consolidat

L'Escola Octavio Paz va ser inaugurada en el 1994 pel premi Nobel de literatura l'escriptor mexicà Octavio Paz, en el barri de Navas. Des de fa quatre cursos el centre ha iniciat el projecte educatiu OP-innov@, amb el que han realitzat un procés de transformació del projecte educatiu.

El nou projecte dóna sentit a tot allò que fa l'alumnat i com ho fa, fent un procés d'acompanyament i guia en tot moment, personalitzat a cada infant. Es facilita l'aprenentatge a conèixer, a ser, a fer i a conviure. L'equip de mestres de l'escola ha donat la volta al concepte d'avaluació, veient-la com una peça clau per saber on està l'alumne i també el mestre, i poder millorar. En aquest sentit, l'escola dóna molta importància a la formació continuada de l’equip de mestres, i setmanalment dediquen temps a aquesta faceta, clau pel desenvolupament del projecte.

La família també té un paper molt important en aquesta transformació, sent partícip del projecte educatiu amb una implicació diària i tenint molt en compte les seves opinions. S'han transformat els espais, la concepció d'aula, de pati, de biblioteca, tenint un paper clau i imprescindible tot el cos docent, que s'ha implicat en aquesta transformació

El centre participa del programa Eines per Canvi i també està vinculat a Escola Nova 21 com a centre referent de formació. Ha donat continuïtat al Projecte d'Intercanvi Catalunya-Mèxic, que es va iniciar ara fa 25 anys, i també ha posat en marxa enguany el programa Erasmus + amb Itàlia.  Una de les franges de treball globalitzat que treballa és la del treball projectes de recerca. Aquest curs 2018-2019 l’escola ha investigat sobre el món del cinema participant en el programa "Cinema en curs" de l'associació A Bao A Qu i establint aliances de col·laboració amb col·laboració amb l'Acadèmia de Cinema Català i el Museu del Cinema de Girona.  

Més informació Web de l'Escola Octavio Paz
Facebook Twitter Linkedin Pinterest Mail