Noticies

Torna

L'Institut Narcís Monturiol, 50 anys d'un centre molt familiar vinculat al seu entorn

01/06/2019

L'Institut Narcís Monturiol va posar punt i final amb aquest una festa el divendres a les activitats que ha preparat aquest curs 2018-2019 per celebrar el seu 50è aniversari.

A la festa, que va arrencar amb la representació de  l’obra ‘Càsting’, hi va participar una bona representació de les persones que han format part de la seva comunitat educativa al llarg dels seus 50 anys de vida: antics i actuals alumnes i professors, famílies, representants de institucions amb les que treballa de prop i de les entitats del barri i del districte...

Hi va haver música -amb l’arpa de Laia Selma Lago i actuació de la Monturiol’s Band- i es va fer un repàs a les seves diferents etapes a través de "les veus i la gent del Monturiol". Al llarg de la festa també s'havia preparat una visita a l'Instiut -plantejada com "Un viatge per la història del Monturiol. Vivències i records"- i un pica pica final.


Un centre molt familiar amb un tracte directe i personalitzat

L'Institut Narcís Monturiol va obrir les seves portes el curs 1968-1969 al districte Horta-Guinardó i en aquests moments ofereix dues línies d'ESO i dues de batxillerat de les modalitats científico-tecnològica, ciències de la natura i la salut, humanitats i ciències socials.

És un centre molt vinculat al barri de Montbau i les seves entitats. Les seves dimensions permeten que el coneixement entre tot l’àmbit educatiu sigui possible, amb un tracte directe i personalitzat,  i que la implicació de tota la comunitat educativa en l’institut sigui un dels seus trets diferencials. En el cas de l’alumnat, fomentant grups com el consells de delegats i delegades que participen activament diversos aspectes del centre i la formació de grups escolars i extraescolars com una coral, la Monturiol’s Band, un grup de teatre i un grup de dansa, enetre d’altres.


El treball interdisciplinari, fomentant projectes que impliquen diverses àrees del coneixement, és un altre dels seus trets.  En aquesta línia l’institut cada any organitza el Concurs literari de Sant Jordi que està obert al barri i hi participen tots els seus centres de primària i secundària.   


El centre també participa en el Pla d'Acció Tutorial i en altres projectes com Escola Verda, Agenda 21 Escolar, el Pla experimental de llengües estrangeres i el Pla de reutilització de llibres. Des del curs 1992-1993 també treballa en termes de coeducació, amb materials i usos lingüístics no discriminatoris a nivell de sexe.

 

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail