Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

'Fem un like a la convivència', el lema de la 9a Trobada de l'Alumnat Mediador

16/05/2019

Uns 280 alumnes de secundària de 20 centres de la ciutat van participar ahir en la 9a Trobada de l'Alumnat Mediador a l'Espai Jove La Fontana. Un any més, va ser una jornada plena d'emocions, creativitat i complicitats en la qual els nois i noies van estar treballant temes de convivència als centres a través d'una dotzena de tallers que per, primera vegada, havien estat preparats i dinamitzats per ells mateixos.

 Amb el lema 'Fem un like a la convivència' la 9a Trobada de l'Alumnat Mediador es va celebrar ahir a l'Espai Jove Fontana, amb la participació de 280 alumnes de secundària de 20 centres de la ciutat i una quarantena de docents i educadors.

La trobada, organitzada pel Consorci d'Educació de Barcelona, forma part del Programa de Mediació entre Iguals, al qual els centres participants el curs passat s’hi van poder inscriure, per primera vegada, a través de la Convocatòria Unificada de Programes del Consorci. Els docents referents dels projectes de mediació escolar han participat en un seminari de treball en xarxa que combina la formació, l'aprenentatge entre iguals i la preparació de la trobada.

Al llarg del matí, en dos torns, els prop de 300 noies i noies van treballar primer aspectes relacionats amb el fil "Ens connectem"  (emocions, creativitat, comunicació no verbal, calma, el treball en equip) per passar, després de l'esmorzar, en el blog "Debatem, reflexionem, actuem" a tractar el diàleg. la gestió positiva de conflictes, les mictoviolències i la comunicació no violenta.  Com a novetat d'aquest curs, va ser l'alumnat de bona part dels centres participants qui va preparar i dinamitzar els tallers de la trobada, que va acaba de manera festiva.

 

La trobada arriba a la seva novena edició

Des de fa 9 edicions, el Consorci d'Educació de Barcelona organitza la Trobada de l'Alumnat Mediador. Un projecte que es va autogestionar al principi en les seves primeres accions, que es remunten al 2001, i que des de 2011 ha anat creixent en cada nova jornada per l'aposta del Consorci per a la formació tant dels docents com dels alumnes en la mediació i convivència en els centres educatius.

L'alumnat mediador, a més de contribuir a prevenir i detectar  situacions d'assetjament, promou espais de diàleg i escolta, propis de la mediació, que faciliten la resolució positiva dels conflictes entre iguals dins dels centres educatius, aconseguint que els nois i noies se sentin part de la solució i en siguin més responsables.

 

Centres participants en la trobada

Institut Carrasco i Formiguera
Institut Consell de Cent
Institut Domènech i Montaner
Institut Fort Pius
Institut Joan d'Àustria
Institut La Guineueta
Institut l'Alzina
Institut Les Corts
Institut Milà i Fontanals
Institut Moisès Broggi
Institut Montjuïc
Institut Pau Claris
Institut Salvador Espriu
Institut-Escola Trinitat Nova
Institut XXV Olimpíada
Escola Ramon Llull
Escola La Salle Comtal
Escola Luz Casanova
Escola Virolai

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail