Noticies

Torna

Cinc alumnes de Barcelona, en la final del XV Certamen de la Lectura en Veu alta

30/04/2019

Sara Batlles, de l’Escola Pia Sant Antoni (grumets vermells); Adrià Armengol, de l’Institut Jaume Balmes (corsaris) i Arnau Bonet, Pol Sáncehz i Luka Smythe, de l’Institut Front Marítim (tropa de corsaris) són els cinc alumnes de centres educatius de la ciutat que participaran en la final del XV Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta que tindrà lloc al Teatre Nacional de Catalunya el proper 4 de juny.

Aquests cinc alumnes de tres centres educatius de Barcelona es van classificar en la semifinal que es va celebrar ahir a l’auditori del CaixaFòrum juntament amb dos alumnes de centres de Barcelona Comarques: Ariadna Laborda, de l’Escola Montagut de Vilafranca del Penedès (Grumets Verds) i Celso Gonçalves, de l’Escola Ferran de Sagarra de Sta. Coloma de Gramenet (timoners).

En la semifinal d’ahir hi van participar els 35 alumnes que van ser seleccionats entre els 250 estudiants de 75 centres educatius de la ciutat que van participar en els quarts de final de l’edició d’enguany del certamen que van tenir lloc a l’auditori del Conservatori Municipal de Música els passats 15, 20, 22, 26 i 28 de març.

Els 35 alumnes seleccionats en els quarts de final formen part de les seves cinc categories: tres de primària (els grumets vermells, els Grumets verds i els timoners); i dues d'educació secundària obligatòria (corsaris i la tropa de Corsaris).

 

L'objectiu: promocionar la llengua i la cultura catalanes 

El Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta és una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana, en col.laboració amb el Departament d'Educació i de l’Obra Social “la Caixa” les Biblioteques Públiques de Catalunya.

El seu objectiu és promocionar la llengua i la cultura catalanes i està organitzat en cinc categories que comprenen des de 3r de primària fins a 4t d’ESO. Els participants que representen les diferents escoles i instituts en aquest acte han estat seleccionats per cada centre.

Com cada any, el jurat va estar format per diferents representants de la Inspecció d’Ensenyament, de l’Equip de Llengua i Cohesió Social , del centre de recursos pedagògics i de l’equip de professionals del Consorci d’Educació.

 

Lectures d’aquesta edició per categories

En l’edició del Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta d’enguany, en els quarts de final els nois i noies van llegir en veu alta fragments dels llibres L’any del Gat, de Jaume Copons (grumets vermells); Un ós anomenat Paddington (edició rústica) de Michael Bond. Traducció de Maria Rossich (grumets verds); Kafka i la nina viatgera (segell Lectura Fàcil) de Jordi Sierra i Fabra (timoners); Cada gra de raïm de Manel Ballart. (corsaris) i Les pereres fan la flor blanca, de Gerbrand Bakker. Traducció de Maria Rosich (tropa de corsaris).


En la semifinal i la final l'alumnat ha de llegir en veu alta fragments dels llibres Voilà. Els besnéts del Gat amb Botes, d’Anna Fité (grumets vermells); Hachiko. El gos que esperava, de Lluís Prats (grumets verds); Kafka i la nina viatgera (segell Lectura Fàcil) de Jordi Sierra i Fabra (timoners); La veritable història del capità Garfi, de P.D. Baccalario. Traducció de Jaume Copons (corsaris) i L’evolució de la Calpurnia Tate, de Jacqueline Kelly. Traducció de Jordi Vidal (tropa de corsaris).

 

Relació dels 35 alumnes de la ciutat de Barcelona que van ser seleccionats en els quarts de final de Barcelona que van tenir lloc a l’auditori del Conservatori Municipal de Música i van participar en la semifinal d’ahir.

15 de març

GRUMETS VERMELLS: Joana Rivière Raille de l'Escola Baldiri Reixac
GRUMETS VERDS: Alba Latorre Escuín de l'escola Joan Roca - Meridiana
TIMONERS: Yaisa Feuz Valdez de l'institut Juan Manuel Zafra
CORSARIS: Iona Bonet Ragel de l'institut Front Marítim
TROPA DE CORSARIS: Arnau Bonet, Pol Sánchez i Luka Smythe de l'institut Front Marítim

20 de març

GRUMETS VERMELLS: Sara Batlles Sitjó de l'Escola Pia Sant Antoni
GRUMETS VERDS: Luis Molinero Zaragoza de la institució Montserrat SCCL
TIMONERS: Ibet Heredia de l'Institut Galileo Galilei
CORSARIS: Júlia Perostes de Centre Estudis Montseny del Poble Nou
TROPA DE CORSARIS: Mavie Vanin Ganado, Jaskirat Singh Kaur, Carla Rubio Vicente de l'institut Infanta ISabel d'Aragó

22 de març

GRUMETS VERMELLS: Syra Seydi Legrab de l'Escola Farigola del Clot
GRUMETS VERDS: Itziar Peiró Raso de Reina Elisenda Virolai
TIMONERS: Raphaël de Quatredarres del Liceu Francès
CORSARIS: Bernat Vidal de l'institut Poeta Maragall
TROPA DE CORSARIS: Nil Dàvila, Marina Figuera i Gerard López de els Escolàpies Sant Martí

26 de març

GRUMETS VERMELLS: Martina Brustenga Escofet de La Salle Bonanova
GRUMETS VERDS: Joan Villarúbia Capdevila de l'Aula Escola Europea
TIMONERS: Mariangel Pacheco Tovar de l'escola Seat
CORSARIS: Andrea Arrajo Cercós de La Salle Bonanova
TROPA DE CORSARIS: Greta Galceran Alastruey, Marc Mola Vilella i Pol Gálvez Casasús de La Salle Bonanova

28 de març


GRUMETS VERMELLS: Mara Jové Rugenyeka de l'Escola Joan roca
GRUMETS VERDS: Daniela Corral del Col·legi Canigó
TIMONERS: Marino Mondria de Nou Patufet
CORSARIS: Adrià Armengol de l'Institut Jaume Balmes
TROPA DE CORSARIS: Bet Lliver, Mar Muñoz i Jhon Sorribes de Jesuïtes Sarrià -Sant Gervasi

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail