Torna

Barcelona mostra a la xarxa Eurocities el seu treball per la innovació i la inclusió a través de l'educació

24/04/2019

Durant tres dies Barcelona acull una nova trobada dels representants de les 19 ciutats que formen part de la Comissió d'Educació de la xarxa Eurocities per continuar treballant en la inclusió a través de l'educació i conèixer diverses experiències de centres de la nostra ciutat. Durant la trobada la comissió ha visitat l'Escola Torrent de Can Carabassa, l'Escola Rambleta del Clot, l'Institut Quatre Cantons i l'Institut-Escola Trinitat Nova

La ciutat de Barcelona acull des d'aquest dimecres i fins divendres una de les dues trobades anuals de la xarxa Eurocities, i en aquesta ocasió el grup de treball es centra en 'La Inclusió a través de l'educació', per veure com treballen aquest tema les diferents ciutats que en formen part. En total hi participen 38 representants de diferents administracions locals de les ciutats que integren la xarxa Eurocities.

L'agenda d'actes d'aquesta trobada es va iniciar ahir a la tarda amb la recepció a l’Ajuntament de Barcelona dels representants de la Comissió d'Educació de les diferents ciutats que formen part de la xarxa Eurocities. En el marc de l'acte el president del Consorci, Josep Gonzàlez-Cambray, i la vicepresidenta del Consorci i expresidenta de l'àmbit d'Afers Socials d'Eurocities, Laia Ortíz, van donar la benvinguda a tots els assistents i es va presentar el programa Xarxes per al Canvi, per mostrar així la tasca que s'està desenvolupant a Barcelona en la lluita per la inclusió i la innovació en educació.

Aquest matí la comissió ha visitat diferents centres educatius on es desenvolupen projectes innovadors, com l'Escola Torrent de Can Carabassa d'Horta-Guinardó, per a conèixer-hi el projecte curricular 0-6, encara en fase experimental; l'Escola Rambleta del Clot i l'Institut Quatre Cantons a Sant Martí; i l'Institut-Escola Trinitat Nova a Nou Barris. A la tarda, el Palau Macaya (Pg. Sant Joan, 108) acull la ronda de valoracions sobre les visites efectuades durant el matí, juntament amb les direccions dels centres.

Demà divendres, darrer dia de la trobada, l'activitat de la comissió d'educació d'Eurocities continuarà en el mateix Palau Macaya per posar en comú les conclusions de la trobada a la ciutat de Barcelona. La següent serà durant la segona quinzena del mes de novembre a Viena.


Més de tres dècades d'Eurocities
La xarxa Eurocities va posar-se en marxa en el 1986 amb les ciutats de Barcelona, Birmingham, Frankfurt, Lió, Milà i Rotterdam com a fundadores. Actualment, està integrada per 140 ciutats de 39 països diferents que mouen uns 130 milions de persones. Anna König Jerlmyr, alcaldessa d'Estocolm, presideix Eurocities en l'actualitat des de 2018.

A través de fòrums temàtics, la operativitat de la xarxa es desenvolupa mitjançant un ampli ventall de grups de treball, projectes, activitats i esdeveniments, oferint als membres una plataforma per compartir coneixements i intercanviar idees. La xarxa intenta influenciar i treballar amb les institucions de la UE per respondre a qüestions comunes que afecten la vida quotidiana dels europeus.

L'objectiu és reforçar el paper important que han de tenir els governs locals en una estructura de governança multinivell. Les principals àrees de treball són:

• Cultura
• Economia
• Medi Ambient
• Societat del Coneixement
• Mobilitat
• Afers Socials
• Governança
• Cooperació