Noticies

Torna

L'Escola Eduard Marquina celebra 50 anys sent un referent de cohesió social i d'integració al Besòs-Maresme

10/04/2019

La comunitat educativa Escola Eduard Marquina ha celebrat un acte festiu i emotiu del seu 50è aniversari, que ha estat presidit per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i ha tingut la dansa i la música com a protagonistes. Ha estat acompanyada d'una bona representació de les institucions i entitats que hi treballen de ben a prop.

L'Escola Eduard Marquina ha celebrat aquesta tarda l'acte de celebració del seu 50è aniversari, amb la presència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau;  la gerent del Consorci d'Educació de Barcelona, Mercè Massa, i el comissionat d'Educació i Universitats de l'Ajuntament, Miquel Àngel Essomba. Hi han estat presents, a més, una bona representació de les institucions i entitats que hi treballen de ben a prop: el Consorci d'Educació i els serveis educatius , el Districte de Sant Martí, el Pla de Barris,...

Ha estat un acte festiu i emotiu que ha tingut la dansa i la música com a protagonistes, amb diferents actuacions, com la coral de l'escola, un ball de bastons i altres balls a càrrec dels participants del projecte Dansa Ara.

Des fa sis anys l’escola participa en el Projecte Integral per a l'Èxit Educatiu, que li ha permès implementar un horari en el qual el personal docent i els alumnes dinen plegats. Així l'espai del menjador es converteix en un moment de creació de vincle educatiu. El projecte també facilita l’accés dels alumnes a activitats esportives i artístiques a la tarda, fomentant un model d'educació a temps complet.

El centre forma part del Pla de Barris, que li aporta una dotació extraordinària de professionals de perfil psicosocial així com l’accés a tallers artístics i culturals (Caixa d’Eines). Des del 2013 organitza la Cursa Escola Besós-Maresme, que aplega 850 alumnes de totes les escoles del barri. També participa en diferents programes i projectes com 1, 2, 3 Emocions, Escolta'm, MUSE, Bongoh, Cantània, Dansa Ara, Patis oberts al barri, Pla Català d'Esport a l'Escola i Projecte de diversificació curricular amb alumnes de l'ESO.

L'escola es va inaugurar el 23 de desembre de 1968, tot i que les classes no van començar fins el gener de 1969. En aquests 50 anys el centre ha esdevingut un referent de cohesió social i d'integració en l'entorn, col·laborant amb les diferents entitats del barri.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail