Noticies

Torna

L’alumna de l’EASD Deià Joana Vale, autora del cartell dels Jocs Florals Escolars 2019

11/03/2019

El seu cartell ha estat escollit entre els treballs dels alumnes de primer de batxillerat de l’EASD Deià que han participat en el concurs enguany i serà la imatge de l’edició del 2019 dels Jocs Florals Escolars de la ciutat.

El treball de Joana Vale, alumna de primer curs de batxillerat de l’EASD Deià, ha estat el guanyador del concurs pel disseny de la imatge del cartell de l’edició d’enguany dels Jocs Florals Escolars de Barcelona. El seu cartell ha estat escollit entre els treballs dels seus companys i companyes de primer de batxillerat de l’Escola Deià que han participat en l’edició d’enguany d’aquest concurs que convoca el Consorci d‘Educació.

El passat 18 de febrer una comissió de selecció va triar el seu treball com a imatge del cartell dels Jocs Florals Escolars 2019 entre els sis treballs finalistes que millor responen als objectius de comunicació del Consorci i als criteris d’excel·lència del disseny de l’ADG_FAD. Aquests sis treballs van ser presentats pels seus autors -Joana Vale, Aina Tremoleda, Jose Amador, Paula Azategui, Laura Gual i Fran Niubó- al jurat del concurs, que enguany ha estat format per Ignasi Almirall, inspector d’Educació; Lluís Vallvé, director del CRAB Centre de Recursos Artístics de Barcelona CRP de Sant Andreu; Emili Pérez, coordinador tècnic d’Ensenyaments Especialitzats i Formació d’Adults; Artur Vidal, tècnic de l’Àrea d’Innovació del Consorci d’Educació de Barcelona i Lourdes Gràcia, tècnica especialista en suport a la Direcció d'Acció Educativa.

Des del curs 2010-2012 el Consorci d’Educació convoca el concurs del disseny de la imatge del cartell dels Jocs Florals Escolars de Barcelona, que organitza amb la col·laboració dels centres de recursos pedagògics i dels districtes. Cada any el cartell s’encarrega a un centre de disseny de la ciutat i en les diferents edicions hi han participat diverses seus de l’Escola Superior de Disseny i Art de La Llotja,  l’Escola de disseny Groc, l’Escola Elisava i l’Escola Superior de Disseny IED, entre d’altres.

L'alumnat de l'EASD Deià ha rebut un premi de 400 euros i els ha fet servir per portar a impremta tots els cartells que hi van participar amb l'objectiu d'exposar-los a l’entrada del centre.

 

Els sis alumnes finalistes expliquen què vol representar el seu treball tenint en compte que l’objectiu dels cartells és engrescar, de forma descriptiva, expressiva i lúdica, l’alumnat de primària i secundària a participar en el certamen:

 

Joana Vale, autora del treball guanyador
El concepte de la sopa de lletres representa la creació artisticoliterària de manera lúdica i aconsegueix arribar al target fàcilment. Dotat d’una estètica senzilla i una perspectiva vista lleugerament des de dalt, el meu cartell pretenia fer que qui el veiés se sentís identificat amb el personatge que es tira a la sopa. És una crida als joves a endinsar-se en la creació literària.

 

 

 

 

Fran Niubó, finalista
"El meu cartell vol representar les diferents idees que pots tenir mentre escrius i ho he representat fent una bombeta de daus vermells. Vaig decidir arriscar amb la tipografia, fent-la gran, cridanera i de diferents colors. També li he volgut donar un ambient diferent i més jove fent com si el cartell fos com una foto feta amb una càmera instantània."

 

 

 

 

 

Laura Gual, finalista"En la meva proposta he representat una bombeta, per simbolitzar el món de les idees i la imaginació. L'he omplert de lletres per fer referència a la literatura que és la gran protagonista dels Jocs Florals. D’aquesta manera, he volgut il·lustrar el procés creatiuque comporta escriure un text literari."

 

 

 

 

 

Paula Azategui, finalista
"El meu cartell vol transmetre la idea de treure el món interior que tots tenim dins nostre i que els alumnes s'animin a participar. Per a aquest motiu, hi ha una noia de qui surten lletres, de grans a petites, que van a parar a un llibre obert, simbolitzant la creació artística que pot sortir del seu cap. Volia que sobtés la idea de la imatge i que després veiessin que poden dur-ho a terme amb els Jocs Florals Escolars."

 

 

 

Jose Amador, finalista
"Per fer el cartell em vaig inspirar en la meva infància i per això les lletres del mig estan fetes amb pastelina. Per donar-li l'essència més juvenil he posat una ploma de la qual surt tinta de colors, simbolitzant les idees i transmetent que escriure és una forma d’expressar-se divertida. He utilitzat una tipografia bastant senzilla per no treure-li protagonisme a les lletres fetes amb plastilina."

 

 

 

 

Aina Tremoleda, finalista
"Aquest cartell se centra en la idea del bosc, ja que la natura està molt relacionada amb la fantasia, els contes populars i, en certa manera, amb la literatura. Amb aquest cartell pretenia mostrar el bosc interior que és la imaginació d’una persona, ja que al escriure una història t’endinses a un món propi de fantasia, intentant trobar el camí entre els arbres i descobrint llocs, plantes, o criatures que ni tu sabies que existien."

 

 

 

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail