Noticies

Torna

L'Institut Viladomat inaugura el seu nou edifici

21/12/2018

El nou edifici de l'Institut Viladomat es va inaugurar ahir amb un acte presidit pel conseller d'Educació, Josep Bargalló, i el primer tinent d'alcaldia i regidor de l'Eixample, Gerardo Pisarello, i una mostra dels projectes que l'alumnat del centre ha realitzat aquest primer trimestre del curs 2018-2019. Amb la presència de quatre de les dones celèbres catalanes que donen nom a les sales polivalents d'aquest nou equipament.

Ahir a la tarda es inaugurar el nou edifici de l'Institut Viladomat, amb la presència del conseller d'Educació, Josep Bargalló, el primer tinent d'alcaldia i regidor de l'Eixample, Gerardo Pisarello, el president del Consorci d'Educació de Barcelona, Josep González-Cambray, i la vicepresidenta del Consorci, Laia Ortiz, entre d’altres.

A l'acte d’inauguració també hi van participar quatre de les dones que donen nom a diferents espais polivalents del centre; la pedagoga musical Dolors Bonal; la matemàtica Pilar Bayer; la científica Conxita Solans; i l’enginyera Laura Tremosa. Hi va ser molt present el record de la fotògrafa Joana Biarnés,  que va morir dimecres i havia d'assistir a l'acte perquè l'espai fotogràfic de l'institut porta el seu nom.

El nou equipament, que acollirà tres línies d'ESO i dues de batxillerat, ha anomenat diferents aules i espais polivalents del centre amb noms de dones catalanes destacades. A més de les assistents a l'acte d'inauguració, altres espais portaran els noms de Neus Català (sala d'usos múltiples), Dolors Aleu (aula tècnica), Lola Anglada (aula tècnica), Rosa Leveroni (biblioteca), Joana Biarnés (fotografia); i Micaela Chalmeta (menjador).

A l’acte hi va assistir tota la comunitat educativa de l’Institut Viladomat i les famílies dels seus 250 alumnes. A més d’una bona representació de la resta de centres educatius del districte i de la ciutat i de les institucions que, des de diferents àmbits, tenen relació amb el dia a dia del centre o amb la construcció del nou edifici: Consorci d’Educació i els serveis educatius, els arquitectes responsables del projecte, el Districte de l’Eixample, la inspecció educativa, les associacions de veïns...

Paral.lelament a l’acte, la mostra de projectes d’aquest primer trimestre del curs va donar a conèixer el treball que ha estat realitzant l’alumnat d’aquest institut des que es va iniciar el curs 2018-2018. Una oportunitat per conèixer de prop la seva forma de treballar, creant situacions d'aprenentatge a partir de diferents eixos d'interès des d'on es treballen totes les àrees de coneixement que s'interrelacionen

El nou edifici de l'Institut Viladomat consta d'una superfície total d'uns 4.700 m2 distribuïts en un soterrani, una planta baixa i quatre plantes més. Està situat en un espai que des del 1884 acollia un convent de les Germanetes dels Pobres, una congregació religiosa femenina de caràcter assistencial que en el 1998 va tancar les seves portes per passar a formar part de l'Hospital Clínic de Barcelona. El pressupost total ha estat de 5.107.474,13 €.

Més informació Nota de premsa
Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail