Noticies

Torna

L’Institut Escola Antaviana, l’Escola Pegaso i les AMPAs UNIDES de les Corts reben la Medalla d’Honor de la Ciutat

28/11/2018

L’Institut Escola Antaviana, l’Escola Pegaso i les AMPA UNIDES de les Corts van rebre ahir a la tarda la Medalla d’Honor de la Ciutat en un acte que es va celebrar al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i que va presidir Ada Colau, alcaldessa de la ciutat.

Amb aquest guardó, l’Ajuntament de Barcelona vol reconèixer la consciència ciutadana, la convivència i les virtuts i els valors cívics a aquelles persones i entitats que ho fan des de la seva labor professional o associativa,tant en l’àmbit de la participació, com el voluntariat, l’associacionisme o l’esport i la cultura. En total, són 25 medalles d’honor anuals: 5 atorgades des de l’àmbit de ciutat i les altres 20 s’atorguen a proposta dels consells dels diferents districtes.

A proposta dels consells de Nou Barris, Sant Andreu i Les Corts, enguany han rebut la Medalla d'Honor de la Ciutat dos centres de la ciutat -l'Institut Escola Antaviana i l'Escola Pegaso- i les AMPAS Unides de Les Corts. L’Institut Escola Antaviana ha rebut la Medalla d’Honor de la ciutat pel seu projecte educatiu i de comunitat, inclusiu i integrador, que s’ha convertit en referent al districte de Nou Barris. A l’Escola Pegaso, la medalla se li ha atorgat en reconeixement del seus 40 anys treballant per una escola pública de qualitat, arrelada al territori i en favor de la comunitat. I en el cas de les AMPAS Unides de Les Corts, s’ha reconegut la seva  defensa de l’escola pública catalana i dels valors que promou, com el respecte, la solidaritat i la inclusió.

Tots tres van rebre la medalla en l’acte de lliurament que es va celebrar ahir a la tarda al Saló de Cent i va estar presidit per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Entre els guardonats d’enguany hi ha 13 entitats, 7 dones i 5 homes. Entre ells, la periodista Susanna Griso i l’Associació Catalana pels Drets Civils -que agrupa els familiars dels polítics presos i dels exiliats-, la historiadora Mercè Tatjer, l’actriu Rosa Maria Sardà, el pilot olímpic de “skeleton” Ander Mirambell i entitats com la organització d’Estibadors Portuaris de Barcelona (Ciutat Vella), l’Associació de Veïns de Pedralbes Sarrià – Sant Gervasi i l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC).

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail