Noticies

Torna

Arrenca el 50è aniversari de l’Escola Lavínia amb la presentació d’un llibre sobre la seva història

16/10/2018

La presentació del llibre “Escola Lavínia, els orígens d'un referent pedagògic” va donar ahir al vespre el tret de sortida a les activitats que l’Escola Lavínia ha programat durant aquest curs 2018-2019 per celebrar el seu 50è aniversari. Va ser un acte emotiu i de retrobaments que va reunir una bona representació de la comunitat educativa del present i del passat de l’escola.

La directora en funcions del centre, Cèlia Moreno, va conduir l’acte de presentació del llibre “Escola Lavínia, els orígens d'un referent pedagògic”, que va estar protagonitzat per les dues autores del llibre, Montse Camps i Carme Sala, amb la presència del president del Consorci d'Educació i director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray; el regidor del Districte de les Corts, Agustí Colom, i la directora d’Acció Educativa del Consorci d’Educació, Rosa Artigal. També hi van ser presents la directora del centre, M.José Sanchez; l'editor del llibre, Quim Curbet, i l'autor del pròleg, Jaume Carbonell, a més un bon nombre d’antics alumnes i les seves famílies com Boris Mir, l’exministre d’Indústria Joan Majó i Ernest Maragall.

 

Una dotzena d'actes de celebració del seu 50è aniversari

Va ser un acte emotiu i de retrobaments que va reunir una bona representació de la comunitat educativa del present i del passat de l’escola. Amb ell l'escola ha donat el tret de sortida a la dotzena d'activitats que ha programat durant aquest curs 2018-2019 per celebrar el seu 50è aniversari. Els propers actes previstos són l’Exposició 50 Castanyades, que es podrà veure a l’escola del 22 d'octubre al 30 d'octubre, i la inauguració d’una placa commemorativa que tindrà lloc el 31 d'octubre. El 8 de novembre es tornarà a fer una presentació del llibre “Escola Lavínia, els orígens d'un referent pedagògic” a l’Associació de Mestres Rosa Sensat i del 13 de desembre al 21 de desembre es podrà veure l’Exposició 50 Festa Tió al vestíbul de l’escola.

El 2019 començarà amb la xerrada "L'Escola passat, present i futur" el 23 de gener, a la sala de plens del districte de Les Corts, amb la participació de Boris Mir, Joan Majó i Mariona Autonell. Fins al 31 de maig, en què un sopar de celebració dels 50 anys posarà punt i final al 50è aniversari de l’escola, encara estan programades moltes altres activitats. Entre elles, una exposició de les revistes de l’escola, un concert de coral i recital de poemes, la inauguració de la cançó commemorativa del 50è aniversari, una obra de teatre del 50 aniversari i una festa de celebració dels 50 anys.

 

50 anys al barri de les Corts

L'Escola Lavínia és un centre familiar d’una sola línia, molt vinculat al seu entorn, que va començar la seva activitat docent el 1968. Inicialment, i durant un curs, es va instal·lar al carrer de Les Corts, per passar l'any següent al carrer Numància. La seva actual ubicació, data del curs 1973-1974, quan les famílies i mestres van buscar un lloc on donar cabuda definitiva a tota l'escola.

L'escola va ser fundada gràcies a que un grup de famílies del barri de les Corts que tenien interès en una escola activa per als seus fills i van creure en la possibilitat de crear una nova escola. Les families Bayer-Raich, Coll-Raich i San Martino-Pomés es van dirigir a l'Escola Costa i Llobera, com a model de l'escola que volien. Tres mestres ben disposades -Marta Domènec, Rosa Pons i Montse Camps- van començar el projecte juntament amb la Carme Sala.

Va ser una Cooperativa de Mestres vinculada al CEPEPC que el 1989 va passar a la Xarxa d'Escoles Públiques de Catalunya. Des de llavors la seva comunitat educativa ha intentat que no es perdés l’essència inicial, innovant, cercant idees i noves eines, presentant projectes, incorporar avenços tecnològics, etc.

En aquest sentit, els darrers anys ha incorporat les tecnologies educatives en l’aprenentatge a l’aula com a línia d’escola, utilitzant-les en totes les etapes i aportant nous llenguatges i noves metodologies a l’aula. També ha potenciat de forma especial en el seu alumnat l’art i els llenguatge plàstics i visuals, l’esperit crític i els principis de la convivència. L’ensenyament de la filosofia ha estat justament un tret característic de l’escola des dels seus inicis, que ha fomentat molt l’esperit crític de l’alumnat i el diàleg filosòfic a l’aula.

Més informació Escola Lavínia
Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail