Noticies

Torna

L'Escola Tabor dona el tret de sortida als actes de celebració del seu 50è aniversari

01/10/2018

Una jornada festiva amb una cercavila, castells i actuacions de danses i gegants va donar el tret de sortida aquest dissabte passat 29 de setembre a les activitats que l’Escola Tabor té previst celebrar durant aquest curs 2018-2019 per commemorar el seu mig segle d'existència.

El dissabte passat, 29 de setembre, l’Escola Tabor va donar el tret de sortida als actes de celebració del seu 50è aniversari amb una jornada que una cercavila pel barri, una Diada Castellera i les actuacions a càrrec de l'Esbart Gaudí i el Ball dels Gegants.

La jornada, que va ser molt emotiva, va reunir una bona representació del present i del passat de l’escola: tant de les famílies, alumnat i professorat de la seva comunitat educativa actual com de les que hi han anat passant al llarg de la seva història. També hi van assistir la directora d’Acció Educativa del Consorci d’Educació, Rosa Artigal; el comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament, Miquel Àngel Essomba, i el conseller del Districte de l’Eixample Jordi Matas. Tots ells van pujar a l’escenari muntat al carrer Cartagena per felicitar i adreçar unes paraules a totes les persones presents, juntament amb la directora del centre, Núria Canela, i Conxita Braulio, mestra jubilada i exdirectora de l’escola. Després dels parlaments es va descobrir una placa commemorativa que s'ha posat a la façana de l'escola.

Aquest ha estat el primer acte que l'Escola Tàbor ha programat aquest curs per celebrar el seu 50è aniversari. En el mes d'octubre s'inaugura una exposició de fotografies al vestíbul del centre organitzada per mestres jubilades del centre i unes setmanes més tard, el 16 de gener, tindrà lloc una xerrada a càrrec del pedagog Carles Parellada.

 

Mig segle d'història

L'Escola Tabor va començar la seva activitat docent el 1968 com a centre de titularitat privada i estava situada al Carrer Navas de Tolosa 324. Amb el pas dels anys, l'escola va anar creixent i l’edifici inicial es va destinar a l’etapa preescolar, traslladant les seves aules de la primària, aleshores EGB, a diferents cases del Passatge Oliva.

Més endavant va passar a ser gestionat per una cooperativa de familiars i mestres i el 1987 va entrar a formar part del Col·lectiu d'Escoles per a l'Escola Pública Catalana (CEPEPC), dins la Xarxa d'Escoles Públiques de la Generalitat. A la seva ubicació actual, al carrer Cartagena 231-239, no va establir-se fins el 1996, passant a ser de doble línia.

 

 

 

 

 

Més informació Escola Tabor
Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail