Noticies

Torna

Arrenca la sisena edició del programa Èxit Estiu amb 2.000 alumnes i 180 amics i amigues grans

29/06/2018

Prop de 2.000 alumnes de 48 centres educatius de la ciutat participen del 2 al 20 de juliol en aquest programa que s'adreça a l'alumnat de 1r a 4t d'ESO que ha suspès de dues a quatre assignatures i que vol preparar amb èxit la convocatòria extraordinària de setembre. Com a novetat, en aquesta edició per primera vegada tècnics i tècniques del projecte Talk to me de Barcelona Activa donaran suport a la preparació de la matèria d'anglès.

La sisena edició del programa Èxit Estiu del Consorci d'Educació de Barcelona es posa en marxa aquest dilluns 2 de juliol fins el 20 del mateix mes i ho fa a 48 instituts de Barcelona. Uns 40 alumnes per centre, que fan un total de 2.000, participen en aquest programa que aprofita la metodologia i l'estructura de funcionament de l'Èxit Acompanyament Educatiu durant el curs escolar i de l'Èxit Anglès.

El projecte ofereix a l'alumnat durant el mes de juliol atenció personal i individualitzada per ajudar-lo a organitzar-se i planificar la preparació de les proves extraordinàries de setembre. En el cas de dos centres educatius, aquest acompanyament s’amplia també a la darrera setmana d’agost.

 

Creix l'equip d'amics i amigues grans

El programa Èxit Estiu comptarà en aquesta edició amb el suport de 180 amics@grans. Una xifra que suposa un increment considerable respecte l'edició anterior, on hi van participar 122.

La figura dels amics i amigues és fonamental dins del programa. Són joves estudiants universitaris, entre ells ex alumnes dels instituts implicats, que ajuden l'alumnat a preparar els exàmens de les assignatures que han suspès i de les que s'avaluaran al setembre. Proporcionen recursos als alumnes per organitzar-se a l'hora d'estudiar, aclarir conceptes i sistematitzar les matèries. La gran majoria d’aquests amics i amigues grans ja han participat durant el curs escolar en els programes Èxit Acompanyament Educatiu durant el curs i Èxit Anglès.

Com a novetat, en l’edició d’aquest any també s'incorporen al projecte tècnics i tècniques del programa Talk to me com a reforç i suport als amics i amigues grans que acompanyen l'alumnat que ha suspès l'anglès. Aquest projecte es desenvolupa de febrer a juny i està gestionat per Barcelona Activa en col•laboració del Consorci d’Educació. S’emmarca en el programa Plans d’Ocupació Municipal del 2018 de l'Ajuntament de Barcelona i els seus tècnics actuen de referent lingüístic per a l'alumnat del centre i per al professorat, com a reforç del treball oral a l'aula i un model correcte de l'ús de l'anglès.

Durant el desenvolupament del programa Èxit Estiu, l'Institut Barcelona Esports (IBE) de l’Ajuntament de Barcelona ofereix a 22 dels 48 centres una activitat esportiva gratuïta en els mateixos instituts com a complement al reforç escolar.

 

Ajuts per a activitats de suport a 10 centres concertats

En aquesta sisena edició de la ciutat s'han concedit ajuts específics per donar suport a l’organització d’activitats de reforç escolar a un total de 10 centres concertats. Aquesta concessió s'ha fet a través de la resolució del Consorci d’Educació, per la qual es convoquen ajuts a centres privats sostinguts amb fons públics (concertats) de Barcelona.

Aquests ajuts preveuen una dotació per a l’organització de sessions de reforç escolar durant l’estiu per preparar les proves de recuperació de setembre i també per a la l’organització d’una activitat esportiva complementària a l’estiu. Es prioritzen aquells centres situats en barris amb una població més vulnerable, o tenen un major nombre de població immigrant i uns resultats acadèmics per sota de la mitjana de la ciutat.

Més informació Web del Programa Èxit Estiu
Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail