Noticies

Torna

Els centres d’FP de la ciutat protagonitzen el V Congrés d’FPempresa

04/06/2018

Els passats 24 i 25 de maig, Barcelona va acollir el V Congrés de Formació Professional d’FPempresa, en el qual hi van tenir un paper rellevant de diferents centres de formació professional de la ciutat.

FPempresa és una associació de centres d’FP públics i privats, d’abast estatal, que va sorgir arran d’un projecte d’innovació l’any 2011. Actualment agrupa més de 150 centres d’FP de tot l’Estat Espanyol, 20 dels quals són catalans i, d’aquests, 16 són centres del Consorci d’Educació de Barcelona.

 El V Congrés d’FPempresa es va celebrar a Barcelona els passats 24 i 25 de maig, amb el suport de la Fundació Bankia per a la Formació professional Dual. Amb el lema «Formació professional, som el que fem», el congrés va reunir més de 260 professionals de l’FP, i que va esdevenir un espai de debat, de reflexió i d’intercanvi d’experiències entre experts de tot l’Estat, amb la finalitat d’avançar cap a una FP de qualitat, que doni la millor resposta a les necessitats reals del mercat.

 

Quatre centres de la ciutat implicats en l'organització del congrés

En l’organització del congrés hi va tenir un paper clau l’Institut Escola del Treball de Barcelona, que en va gestionar tota la logística i que, amb el suport del Departament d’Arts Gràfiques, es va encarregar tant de la secretària tècnica com del disseny i producció de tots els materials de publicitat i promoció .

En el congrés també hi van col·laborar els instituts Salvador Seguí, Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona i La Mercè, amb el seu alumnat i professorat, que van tenir diferents responsabilitats: atenció i acreditació dels congressistes, preparació de l’esdeveniment, fotografia i enregistrament , etc , posant en valor el treball i la bona formació del seu alumnat dels cicles formatius relacionats amb aquestes tasques.

Entre les ponències i bones pràctiques que s’hi van presentar, hi havia la d’un altre centre de la ciutat, l’Institut Joan Brossa, va presentar el projecte d’aprenentatge servei que va presentar l’Institut Joan Brossa «Ulleres per al quart món».

En el marc de la primera jornada del V Congrés, el dia 24 de maig, després de les conferències del president d’honor d’FPempresa i viceconseller de Formació Professional del País Vasc, Jorge Arévalo Turrillas, i del coach Xesco Espar, sobre motivació d’equips de treball i valors 4.0, els congressistes van tenir l’oportunitat de visitar quatre centres de la ciutat: l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, com a referent de la família d’hoteleria i turisme; l’Institut Bonanova, com a referent de la família sanitària; l’Institut Escola del Treball, com a referent, entre d’altres, de les famílies industrials; i l’Institut Joan Brossa, on es realitzava una desfilada de moda realitzada a càrrec de l’alumnat de l’Institut Anna Gironella Mundet, Institut Vall d’Hebron i Institut Lluïsa Cura.

El segon dia de congrés, la cap de l’Àrea d’Ensenyaments Postobligatoris del Consorci d’Educació, Gemma Verdés, juntament amb el gestor de projectes de postobligatoris Josep Ramon Domingo, van explicar el model d’intervenció en FP del Consorci d’Educació per a la ciutat de Barcelona.

En aquest congrés d’FPempresa va posar en valor la capacitat organitzativa i de col·laboració dels centres de Catalunya, i especialment el de Barcelona, que formen part d’aquesta associació, així com l’alt nivell dels centres de formació professional del Consorci d’Educació.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail