Noticies

Torna

El CFA Bon Pastor obté el primer premi de les dues categories d'adults del concurs The Fonix 2018

29/05/2018

El CFA Bon Pastor va ser guardonat dissabte passat en la 11ena edició The Fonix després de guanyar el primer premi de les dues categories d’adults en la final d’aquest Concurs Interescolar d'Anglès de Catalunya.

Dos projectes en vídeo desenvolupats per alumnat del Centre de Formació de Persones Adultes Bon Pastor, Healthy Planet i Healthy Lifestyle, han obtingut el primer premi en les dues categories d’adults (anglès inicial adults i alumnat d’anglès bàsic adults) en la 11ena edició The Fonix, Concurs Interescolar d'Anglès de Catalunya.

Com la resta dels 200 centres que han participat enguany en el certamen, en la seva fase inicial, l’alumnat del CFA Bon Pastor va desenvolupar, per equips, els seus dos projectes guanyadors en format vídeo en llengua anglesa, en els quals han hagut d’incorporar als seus projectes el pensament crític, la resolució de problemes, la creativitat, els entorns digitals i la comunicació transmèdia i tractar temes relacionats amb temes ètics fixats per la UNESCO 2030 per al desenvolupament sostenible, l’equitat, la solidaritat i la cohesió social. Els vídeos van ser publicats al canal youtube del concurs conjuntament amb la resta dels participants, agrupats en categories de 5è de primària fins les escoles d’adults i van obtenir en una fase prèvia de votacions populars més de 220.000 visualitzacions i 75.000 vots en una setmana que sumaven un 15% a la nota final.

La segona fase i última del certamen es va celebrar el passat dissabte a l’auditori de l’International House, on els 18 equips finalistes van exposar públicament en directe els seus projectes. Un comitè avaluador, format per docents reconeguts provinents de les entitats organitzadores i del Departament d’Ensenyament, va decidir els podis i premis dels 18 equips finalistes i els seus projectes rebuts. Entre ells els del CFA Bon Pastor, que van ser guanyadors de les dues categories d’adults del concurs: anglès inicial adults A1/A1+  i anglès bàsic adults A2/A2+.

L’alumnat del CFA Bon Pastor va rebre els seus premis en la cerimònia que es va celebrar després de la final a l’auditori International House, juntament amb la resta de la cinquantena de concursants dels més de 15.000 participants de 200 centres educatius que van competir en una gran final per obtenir premis tals com estades lingüístiques a Irlanda, campaments a Andorra, caps de setmana en cases de colònies i cursos d’anglès en línia.

 

L'educació d'adults, una de les sis categories del concurs

El Concurs Interescolar d'Anglès de Catalunya, The Fonix, és un concurs escolar d’anglès dissenyat per afavorir l’aprenentatge de la llengua anglesa dels alumnes de primària, secundària i batxillerat i dels alumnes dels centres d’educació d’adults.

Hi participen centres educatius públics, privats i concertats de Catalunya que ofereixen ensenyaments de les etapes i nivells en que s’organitzen les 6 categories: alumnat 5è i 6è de primària, alumnat de 1r i 2n d’ESO, alumnat de 3r i 4t d’ESO, alumnat de 1r i 2n Batxillerat, alumnat d’anglès inicial adults (A1/A1+): GES 1, Anglès 1, Anglès 2, PPACFGM i alumnat Anglès Bàsic Adults (A2/A2+): GES 2, Anglès 3, CAM, PPCFGS, PPAU+25.

Aquest certamen és un exemple consolidat de col•laboració i coordinació al llarg dels anys dins el món de l’educació i el lleure entre diverses institucions del sector públic, privat i fundacional sense ànim de lucre. (el Departament d’Ensenyament, International House i Fundesplai). Amb una actuació de gran abast es pretén estimular l’alumnat, el professorat i els centres de Catalunya a fer visible els seus esforços per ensenyar i aprendre valors a través de la llengua anglesa.

 

Enllaç amb els dos projectes guanyadors

Healthy Planet

Healthy Lifestyle

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail