Noticies

Torna

Sis centres de la ciutat, guardonats en la 6a Mostra de projectes emprenedors de l'FP a Catalunya

05/05/2018

Els projectes de sis centres de formació professional de la ciutat van ser guardonats el passat dimecres, 3 de maig, en l'acte de lliurament de premis de la 6a Mostra de projectes emprenedors de l'FP a Catalunya, una iniciativa que vol mostrar i promocionar els millors projectes emprenedors d'alumnes del darrer curs escolar de formació professional de tot el territori català.

Els sis centres que han estat guardonats en la 6a Mostra de projectes emprenedors de l' FP a Catalunya són els instituts Poblenou, Salvador Seguí, Ferran Tallada, Escola del Treball i el Centre d’Estudis Prat i La Salle Barceloneta.

La Mostra de projectes emprenedors de l' FP a Catalunya vol promocionar els millors projectes emprenedors d'alumnes del darrer curs escolar de formació professional. Valora el projecte en format pla d’empresa o pla de projecte que reflecteixi la creació d’un producte o servei i la seva comercialització. Tots els projectes que hi concursen han resultat guanyadors o finalistes en altres concursos organitzats per diverses entitats de promoció econòmica i empresarial d’arreu del territori, essent un d'aquests concursos l'FP Emprèn, organitzat per la Fundació BCN Formació Professional.

Els premis de la Mostra, que es van lliurar el passat 3 de maig a la tarda en un acte que es va celebrar al Museu del Disseny Hub Barcelona, atorguen guardons per a les categories de Projecte amb la millor idea (grau mitjà i grau superior), Projecte més viable (grau mitjà i grau superior), Millor projecte d’economia social i cooperativa (grau mitjà i grau superior), Millor projecte col·laboratiu (grau superior), Millor planificació del projecte (grau superior) i Premi Bankia a l'Emprenedoria.

 

Sis dels 12 projectes premiats són de centres de Barcelona

En aquesta sisena edició de la Mostra de projectes emprenedors de l' FP a Catalunya han estat premiats 12 centres educatius de tot Catalunya, d'acord amb criteris d'innovació i emprenedoria, que han estat escollits entre els 46 projectes preseleccionats provinents dels concursos territorials d'emprenedoria de tot Catalunya. Entre ells, hi ha els sis centres de formació professional de la ciutat.

El projecte Give me 5, del Centre d’Estudis Prat, va rebre el primer premi a la millor idea de grau superior. Aquest projecte presenta una societat limitada que ofereix teràpies i intervencions assistides amb gossos per tal de millorar i/o curar patologies que els pacients puguin patir.

El projecte Libe de l’Institut Salvador Seguí va obtenir el primer premi al projecte més viable i el segon premi a la millor idea de grau superior. El projecte, que ofereix serveis de caracterització i maquillatge amb temàtica de fantasia i naturalesa, amb inspiració en èpoques, va obtenir a més un dels premis a la innovació i l’emprenedoria atorgats per la fundació Bankia per la formació dual, i el seu alumnat gaudirà d'una estada perquè amb l'ajut i assesorament especialitzat els projectes que tinguin viabilitat es puguin incorporar en una empresa que disposi d’un programa de Corporate Venturing.

L’Institut Escola del Treball va rebre el primer premi al millor projecte d’economia social i cooperativa de grau mitjà pel seu projecte Electrical Sign. El projecte és una cooperativa d’instal·ladors electricistes que ofereixen serveis d’instal·lacions o petites modificacions adaptats a persones sordmudes, incloent un intèrpret i catàleg en Braille.

No somos de plástico de l’Institut Ferran Tallada va rebre el primer premi al millor projecte d’economia social i cooperativa de grau superior. No somos de plástico és una cooperativa social en la qual es fomenta el reciclat i la conscienciació sobre l’ús excessiu dels plàstics.

La Salle Barceloneta va rebre el premi al millor projecte col·laboratiu de grau mitjà pel seu projecte Dog Bitters, una empresa dedicada a vendre collars, especialment per a gats i gossos, totalment ecològics, amb un xip GPS que els controla des d’una aplicació.

L’Institut Poblenou ECAIB, per la seva banda, va rebre el tercer premi a la millor idea de grau superior i pel millor projecte col·laboratiu de grau superior per Omnia VR: un programa web, que juntament amb una aplicació per smartphone, permet crear presentacions d’una forma dinàmica i senzilla.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail