Noticies

Torna

L’Institut Joan Brossa, reconegut com a centre eTwinning

23/04/2018

L’Institut Joan Brossa ha estat reconegut amb la certificació eTwinning School juntament amb 18 centres més de tot Catalunya i 93 de l'Estat Espanyol. Aquest reconeixement a nivell europeu premia, entre altres coses, l’excel·lència del centre en àmbits com ara la pràctica digital, la seguretat digital, la formació contínua del professorat, l’aprenentatge col·laboratiu o l’acostament a la pedagogia creativa.

L'eTwinning forma part d’Erasmus+, el programa de la Unió Europea en matèria d’educació, formació, joventut i esport. El seu objectiu és promoure i facilitar el contacte, l’intercanvi d’idees i el treball en col·laboració entre professorat i alumnat dels països que participen a eTwinning, a través de les TIC.

L’Institut Joan Brossa té una llarga tradició de participació en projectes eTwinning. Des del curs 2008-2009 molts alumnes han tingut l’oportunitat de treballar en col·laboració amb altres centres educatius europeus i alguns dels projectes del centre han obtingut el segell de qualitat nacional i el segell europeu de qualitat.

El mes de desembre passat la plataforma eTwinning va obrir una convocatòria per a un nou reconeixement que destaca la implicació a eTwinning com a centre educatiu. Aquest guardó s’obté després de verificar que els centres compleixen tot un seguit de requisits, que en una primera fase comproven que porten dos anys com a mínim a eTwinning, compten amb dos professionals com a mínim en actiu, i han obtingut un segell de qualitat nacional. En la segona fase cal acreditar que es compleixen requisits relatius a seguretat en la xarxa, col·laboració activa, implicació de l’alumnat i activitats desenvolupades a l'entorn d’eTwinning i la promoció i difusió realitzada.

L'Institut Joan Brossa ha obtingut aquesta certificació després d'haver superat aquestse dues fases indispensables. Amb aquesta certificació l’eTwinning reconeix i premia la implicació, el compromís i la dedicació dels centres en una sèrie d’àmbits: la visibilitat del projecte escolar en l’àmbit europeu i el lideratge en el desenvolupament de futurs projectes en el marc de la plataforma. L’excel·lència en àmbits com ara la pràctica digital, la seguretat digital, la formació contínua del professorat, l’aprenentatge col·laboratiu o l’acostament a la pedagogia creativa.

Amb aquest reconeixement, l'Institut Joan Brossa s’ha convertit en un dels 19 centres de tot Catalunya i un dels 94 centres de l’Estat Espanyol que l’han assolit i l’únic de la ciutat de Barcelona.

Enllaç amb el web de l'Institut Joan Brossa

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail